16-10-17

Marathon van Brugge

Het werd een zomerse uitgave van de nieuwe marathon in Brugge. Het parkoers van deze aangename, mooie en sfeervolle nieuwkomer was uitgestippeld tussen het historisch centrum van Brugge (start en aankomst) en de zeedijk van Zeebrugge. Er stonden liefst ruim 2000 deelnemers aan de start van de marathon. Het was gezellig thuiskomen in West-Vlaanderen.

Vooraf had ik mezelf wijsgemaakt dat ik tevreden moet zijn met een sub 2u45' chrono als ik daar al in zou slagen. Dit jaar heb ik toch iets minder kilometers op de teller en na m'n operatie aan een liesbreuk begin juli heb ik ook nog te weinig tijd en energie gevonden om voldoende kwaliteit te trainen om nog een aanspraak te kunnen maken op een chrono dicht tegen de 2u40', een tijd dat ik ooits nog eens hoop te lopen. En stilletjes droom ik er van om nog eens te kunnen uitpakken met een een sub 2u40' (toch ook al weer geleden van sept 2013).

Soit, terug naar gisteren, naar de realiteit. 

Op de heenweg hadden we vooral wind in de rug en brandde het zonnetje lekker in onze rug en voelde het al verdomd warm aan, voldoende drinken dus wat ik ook deed. Er was niet genoeg cohesie tussen een aantal lopers om een mooi groepje te vormen, het tempo was te verschillend en iedereen deed zijn eigen ding, ik liet de meesten gaan en liep in 16/17de positie en kwam halfweg door in ca 1u21' en sec. Tijdens de doortocht in Zeebrugge had ik nog een goed gevoel, maar iets na het verlaten van de woonkernen en we vol met onze neus in de wind kwamen had ik een heel moeilijk moment en vreesde ik dat er nog een lijdensweg zat aan te komen en een sub 2u45' niet haalbaar meer zou zijn. Echt tevreden met die 2u44'30" kan ik niet zijn, ("hoezeer ik mezelf en anderen me hier toch van proberen te overtuigen"), maar ik ben vooral content dat ik me toch door die moeilijke fase geworsteld heb en ook dankzij de aanmoedigingen van het publiek ben blijven vechten, "bluven goan" voor die sub 2u45'. Het was puffen, trekken en sleuren,....en dan toch met een glimlach de finish overschrijden.

Hieronder een kijk op de toptien, voor de volledige uitslag zie http://prod.chronorace.be/Classements/Classement... of via http://www.sport.be/greatbrugesmarathon/2017/nl/uitslagen/

Met sportieve groeten

Gino

toptien marathon Brugge 2017 bis.PNG

11:47 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.