03-12-16

Terugblik WK100km Los Alcazares (deel 3 - verslagje van aanvangsfase )

Als je eind november s’morgensvroeg iets voor 7u gekleed in niet veel meer dan een singletje en short, zonder rillen en kiekenvel het startshot staat af te wachten, dan heeft ofwel “global warming” serieus huisgehouden in ons Belgenlandje, ofwel sta je ergens in het Zuidoosten van Spanje samen met een  honderdtachtigtal andere atleten/atletes aan de start van het WK100km.

WK foto.jpg

Met dank aan https://www.facebook.com/Bertram.De.Bie.Fotografie/photos/

Op dat moment wordt er helemaal nog niet gedacht aan een plaatsje in de uitslag van uiteindelijk 86 finishers bij de heren en 47 bij de dames. Ik probeer eigenlijk zo weinig mogelijk na te denken over wat niet zal komen ( een glunderende Gino die met een smile tot achter z’n oren iedereen een neus zet en als nieuwe wereldkampioen de meet overschrijdt) en al zeker niet aan wat wel zal komen, het moment waarop je het allemaal gezien hebt en je vol verlangen uitkijkt naar het moment waarop je languit strijk mag gaan.

start.jpg

Met dank aan https://www.facebook.com/Bertram.De.Bie.Fotografie/photos/

Uiteindelijk ben je vertrokken voor een dagje uit aan zee, een dag waar je niet zozeer naar hebt uitgekeken, maar een dag waarvoor je je lange tijd hebt uitgesloofd. Want hoewel alles hier vakantie en toerisme ademt, zijn we hier niet om langs het strand te kuieren en/of terrasjes af te schuimen. Nee, we zijn hier om ons land te vertegenwoordigen, 100km ver, maar vooral hopelijk niet te lang, want onze tijd is beperkt om met een goed rapport thuis te komen.

onderweg.jpg

 https://www.facebook.com/Bertram.De.Bie.Fotografie/photos/

Met sportieve groeten

Gino Casier

21:05 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.