06-06-16

Halve marathon Nijlen

Aan t'zèètje zullen ze het wellicht nie geloven, maar gisterenmiddag was het in de Kempen "bakken" geblazen. Op m'n koersfietsje onderweg naar Nijlen was het nog doenbaar, er stond een licht briesje dat wat voor verkoeling zorgde. Maar in Nijlen aangekomen werd je overvallen door de warmte als je van de fiets stapte en het zou nog maar het begin zijn. Het werd warmer, het werd heet, het werd bloedheet en omstreeks 15u en minuten kregen heel wat lopers/loopsters waar ze naar smachten,............regen,.....gelukkig ging dit gepaard met niet al te hevig gekletter en het waren ook geen stortbuien. Die zijn er wel geweest in de omgeving, want toen ik naar huis fietste moest ik m'n koersfietsje soms door diepe plassen loodsen, maar gelukkig werd ik deze maal gespaard van hoosbuien tijdens m'n ritje huiswaarts.

Wat de wedstrijd zelf betreft,....vertel ik jullie geen nieuwtje als ik zeg dat de prestaties geen voordeel boeken bij deze tropische omstandigheden. Toen de wedstrijd wat in z'n plooi lag, werkte ik samen met Chris Gommers en Michel Kerstens de wedstrijd af,...alledrie puffend onder de hitte,....ik voelde dat ik nog wat beter kon, maar ik had wat schrik van die immense hitte,....en een goeie tijd zou er vandaag toch niet inzitten,....op twee kilometer van het einde versnelde ik dan toch nog om m'n vijfde plaats veilig te stellen,....want van achteruit kwamen ze nog sterk opzetten. Ik ben blij dat de benen en de conditie nog steeds goed zijn, jammer dat ik dit niet in een goede eindtijd heb kunnen omzetten. Maar positief is dus dat ik op het einde nog kon versnellen en dat moet ik meenemen.

Hieronder een kijk op de toptien, voor de volledige uitslag zie http://www.halvemarathonnijlen.be/#

Voor een korte samenvatting (kleine 3' ) zie op de website van de regionale TV : http://rtv.be/artikels/halve-marathon-van-nijlen-a26124

Met sportieve groeten

Casier Gino

Toptien halve marathon Nijlen 2016.PNG

21:19 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.