20-03-16

Memorial Jef Breugelmans 1/2 marathon van Lier (deel 1)

Heel tevreden over m'n wedstrijd en tijd op het officieel opgemeten parkoers (wegens Provinciaal Kampioenschap) van de halve marathon in Lier. Het traject van de finale van de Natuurlopen dat we voorgeschoteld krijgen is niet van de poes en gaat over twee ronden met tweemaal een langere passage van een vijftal kilometer over de vele kasseitjes van de weliswaar mooie binnenstad. De rest van het parkoers gaat grotendeels over de Netedijken in de mooie groene rand van Lier, zo mooi dat we tijdens de eerste ronde twee reetjes ( of hertjes) zich uit de voeten zagen maken toen we er aan kwamen gestoven.

Latere winnaar Abdelhadi El Hachimi hebben we na de start nooit meer terug gezien en ook Jente Joly bleek al heel vlug te snel voor ons. Daarna vormde zich na de startfase al snel een groepje van een achttal. Het ging snel tijdens de eerste passage door de vele bochten en over de vele kasseitjes van het centrum, maar ik voelde me goed en kon vlot standhouden. Na het oplopen van de dijk werd het tempo nog wat opgetrokken en het lukte mij om mee initiatief te nemen zodat we iets verder nog met vier overbleven, kort gevolgd door nog een viertal. Halfweg tijdens de passage aan de piste trok Gerrit De Pauw door, ik besloot en probeerde mee te gaan, ik had er zin in vandaag en voelde me goed, maar ik besefte ook dat het op het randje was, als ik er iets verder zou doorzakken, was een stevige terugval niet uit te sluiten. De passage door Lier was pittig en bleef maar duren, maar ik bleef aanklampen en kon soms ook nog mijn deel van het werk doen,...zo ook langs de dijk waar de wind wat was toegenomen. De derde plaats leek mij te hoog gegrepen, maar ik bleef vol doorgaan om de achtervolgers niet terug te laten komen en focuste me dan vooral ook op een sub 1u16'. In de laatste kilometer moest ik Gerrit laten gaan, maar perste er nog alles uit en finishte heel tevreden in 1u15'57".

Ik was ook heel blij dat m'n knieën me onderweg niet gehinderd hadden en dat er geen zwellingen waren. Want een vijftal minuutjes voor de start op de piste ging het licht bij mij precies uit en viel ik in de bocht over een witte boordrand. Wat lomp natuurlijk, maar toch efkens verschieten want die duik kwam toch hard aan, en ik kon me direct beginnen zorgen maken, niet over die schaafwonden, maar wat mogelijks er onder geraakt zou kunnen zijn. Maar als je het wedstrijdverslag hierboven leest weet je dat ik er geen last van gehad heb, na afloop nog eens laten checken en ontsmetten bij EHBO. Tijdens het fietsen naar huis trok het nog wat tegen, thuisgekomen ijs gelegd en nu nog hopen dat er morgen zich geen onheil aandient. Want ik heb geen zin in een blessurespook dat m'n goede vorm en goesting in het lopen komt verbrodden.

Met sportieve groeten

Gino

 

20:19 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.