28-02-16

Natuurloop Lier 25 km

Vandaag wel een mooi weertje om naar Lier te fietsen,....wel al wat moeten zweten, want een stevig tegenwindje moeten trotseren. Ter plaatse nog wat ingelopen en dan klaar voor de start van de 4 de Natuurloop en als er geen pech ( zoals bvb. een blessure ) mee gemoeid is, is de winnaar reeds gekend. Zoals de uitslag aangeeft heeft Kristof Nackaerts aan ons geen partij en loopt hij een hele mooie tijd, helemaal op z'n ééntje. Mijn doel was vandaag om net zoals vorige week aan een gemiddelde te lopen van om en bij de 16km/u,...maar gezien we een weekje voor Stein zijn, was het zeker niet de bedoeling om bij eventueel een slechte dag en/of mindere benen het gaatje (zowel fysiek als mentaal) op te zoeken om dit doel te bereiken.

Ik voelde me goed tijdens de startfase, maar hield toch een beetje in om te kijken wie er allemaal was en wie eventueel het initiatief nam,....toch werd ik weer wat ongedurig en trok het tempo op maar kreeg niemand mee,....ik sprokkelde een voorsprong van 100m bijeen en deed m'n eigen ding,....na 5 km volgde een lange strook van 5 km tegen de wind in,.....zou ik wachten op het vijftal achter me? Ik besloot gewoon op m'n elan door te gaan, maar zonder te forceren,....na 10km kregen we een stuk meewind en werd ik iets verder door een drietal ingehaald,....het tempo lag hoog, maar ik kon m'n karretje nog vrij probleemloos aanhangen. Maar uiteindelijk blijkt nogmaals dat ik het moeilijk heb om dit hoge tempo te blijven aanhouden,....na een uur wedstrijd moet ik ze laten gaan,...op m'n ééntje boemel ik voort op m'n eigen tempo, ik beslis niet te forceren. Om m'n doel te halen (16km/u) moest ik finishen binnen de 1uur 34',....dus het was een beetje een ontgoocheling toen ik finishe in 1uur 35' 43" , alhoewel m'n gps 25,8km aangaf. Maar na afloop hoorde ik ( en kan je het ook op de website lezen ) dat de reële afstand wel degelijk 25,5km was,....dus toch het beoogde gemiddelde gehaald.

Vraag is of het wel verstandig was om in de beginfase weer aan de boom te schudden,....och de aard van het beestje zeker?.....en ik maak wel graag wedstrijd en ik vraag me af of een meer afwachtende houding me zoveel verder zou brengen. Uiteindelijk waren de anderen gewoon beter en de vlotte recuperatie achteraf stelt me gerust dat ik mezelf niet heb opgeblazen.

De uitslag kan je terugvinden via http://www.aclyra.com/wp/wedstrijden/uitslagen/ hieronder een kijk op de toptien

Toptien Natuurloop Lier 25,5km 2016.PNG

 

Met sportieve groeten

GinoNatuurloop Lier 25 km 2016bis.PNG

20:44 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-02-16

Leopoldsloop 27km te Watervliet

Zoals nog wel vaker in Watervliet, lekker Flandrienweer langs het Leopoldskanaal. Met de wind op kop gingen we van start en na een kleine kilometer vormde zich een kopgroep van een man of acht, wat te veel om een vlotte samenwerking tot stand te laten komen en daarbij had ik het gevoel dat het tempo wat te laag lag. Dus schudde ik nog eens aan de boom en sloeg vrij gemakkelijk een kloofje. Ik had geen schrik om alleen tegen de wind in te beuken,....met de kennis van het parkoers in m'n achterhoofd zie ik het zelfs als een voordeel, vooral op de onverharde stroken waar samenwerken allesbehalve een sinecure is en je daarbij nog eens aan een hoog tempo constant moet zoeken naar het best beloopbare traject en ik er dus toch meestal half schuivend met m'n snuit in de wind loop. En ergens voelde ik ook aan dat als ik ook nog maar een kleine kans wou maken op de zege ik een behoorlijke voorsprong moest hebben aan het keerpunt. Nog voldoende fris en met de wind in de rug probeerde ik een zo hoog mogelijk tempo te ontwikkelen, maar ik vreesde dat het te traag zou zijn ten opzichte van jongeren zoals Sander Van Schuerbeeck. En na een kleine 20km kwamen we terug op het onverharde en zoals gevreesd lag mijn tempo daar te laag hoewel ik fysiek nog wel oké was,....ik werd nog bij- en ingehaald en weerde mij als een duiveltje in een doosje, ook om nog een opkomende Alain Geerts af te houden, maar winst was te hoog gegrepen. Geprobeerd, niet gelukt, toch tevree,....nu ook nog eens een prestatie neerzetten op het langere werk waar ik mee kan leven.

Hieronder een kijk op de toptien, voor een volledige uitslag zie https://krekenlopers.wordpress.com/2016/02/21/32e-leopold...

Toptien Leopoldsloop 27km Watervliet 2016.PNG

20:19 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-02-16

Lpm marathon Genk

Toptien Lpm marathon Genk 2016.PNGVolledige uitslag terug te vinden via http://lpm-marathon.be/

18:54 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-16

Natuurloop Lier halve marathon

Geen nanoseconde heb ik er over getwijfeld om met de fiets te gaan, ge smelt immers niet van de regen. Regenpakje aan,rijen maar en ik had nog chance ook, want de wind in de rug.

Tijdens de wedstrijd leken we het droog te kunnen houden,....totdat men tijdens de laatste kilometers de hemelsluizen opende en de neerslag er met bakken uit de hemel viel. Een veel te vroege en vooral een ijskoude douche.

Hieronder een kijk op de toptien, voor een volledige uitslag zie http://www.aclyra.com/wp/2016/02/01/30-01-2016-natuurloop...

Toptien Natuurloop halve marathon Lier 30 jan 2016.PNG

20:03 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |