28-02-16

Natuurloop Lier 25 km

Vandaag wel een mooi weertje om naar Lier te fietsen,....wel al wat moeten zweten, want een stevig tegenwindje moeten trotseren. Ter plaatse nog wat ingelopen en dan klaar voor de start van de 4 de Natuurloop en als er geen pech ( zoals bvb. een blessure ) mee gemoeid is, is de winnaar reeds gekend. Zoals de uitslag aangeeft heeft Kristof Nackaerts aan ons geen partij en loopt hij een hele mooie tijd, helemaal op z'n ééntje. Mijn doel was vandaag om net zoals vorige week aan een gemiddelde te lopen van om en bij de 16km/u,...maar gezien we een weekje voor Stein zijn, was het zeker niet de bedoeling om bij eventueel een slechte dag en/of mindere benen het gaatje (zowel fysiek als mentaal) op te zoeken om dit doel te bereiken.

Ik voelde me goed tijdens de startfase, maar hield toch een beetje in om te kijken wie er allemaal was en wie eventueel het initiatief nam,....toch werd ik weer wat ongedurig en trok het tempo op maar kreeg niemand mee,....ik sprokkelde een voorsprong van 100m bijeen en deed m'n eigen ding,....na 5 km volgde een lange strook van 5 km tegen de wind in,.....zou ik wachten op het vijftal achter me? Ik besloot gewoon op m'n elan door te gaan, maar zonder te forceren,....na 10km kregen we een stuk meewind en werd ik iets verder door een drietal ingehaald,....het tempo lag hoog, maar ik kon m'n karretje nog vrij probleemloos aanhangen. Maar uiteindelijk blijkt nogmaals dat ik het moeilijk heb om dit hoge tempo te blijven aanhouden,....na een uur wedstrijd moet ik ze laten gaan,...op m'n ééntje boemel ik voort op m'n eigen tempo, ik beslis niet te forceren. Om m'n doel te halen (16km/u) moest ik finishen binnen de 1uur 34',....dus het was een beetje een ontgoocheling toen ik finishe in 1uur 35' 43" , alhoewel m'n gps 25,8km aangaf. Maar na afloop hoorde ik ( en kan je het ook op de website lezen ) dat de reële afstand wel degelijk 25,5km was,....dus toch het beoogde gemiddelde gehaald.

Vraag is of het wel verstandig was om in de beginfase weer aan de boom te schudden,....och de aard van het beestje zeker?.....en ik maak wel graag wedstrijd en ik vraag me af of een meer afwachtende houding me zoveel verder zou brengen. Uiteindelijk waren de anderen gewoon beter en de vlotte recuperatie achteraf stelt me gerust dat ik mezelf niet heb opgeblazen.

De uitslag kan je terugvinden via http://www.aclyra.com/wp/wedstrijden/uitslagen/ hieronder een kijk op de toptien

Toptien Natuurloop Lier 25,5km 2016.PNG

 

Met sportieve groeten

GinoNatuurloop Lier 25 km 2016bis.PNG

20:44 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.