10-01-16

Leopoldsloop 21km Watervliet

Gisteren met een mooi resultaat het Nieuwe jaar ingezet. Hopelijk is dit de aanzet van een sportief succesvol 2016,.....want 2015 was dat niet echt.

Toen de start gegeven werd zag het er naar uit dat er niemand met kop en schouders bovenuit stak. Dus besloot ik de wedstrijd open te breken en probeerde de forcing te voeren. Na dik een kilometer lagen we voorop met een zestal,....kort gevolgd door nog enkelen dacht ik. Maar van een echt vlotte samenwerking was geen sprake en het tempo lag me iets te laag en ik wou hier vandaag toch proberen een mooie eindtijd te lopen. Verder wou ik vooral ook al anticiperen op het onverharde gedeelte dat er aankwam,....uit ervaring weet ik dat ik daar altijd iets minder uit de voeten kan dan m'n naaste concurrenten. Uiteindelijk kon ik toch een kloof slaan en m'n eigen weg zoeken op het pad langs het Leopoldskanaal dat er dit jaar onverhoopt vrij behoorlijk bij lag. Maar met de wind (dat dit jaar ook niet te hard blies) in het nadeel zou het niet evident worden om op kop te blijven,.....terug op het verharde gekomen voelde ik aan dat de anderen kortbij waren en besloot ik om niet langer aan te dringen en net voor het keerpunt werd ik bijgehaald. Ik bleef de kop trekken en probeerde het tempo hoog te houden,.....ook toen we terug aan het onverharde gedeelte kwamen,... voelde ik aan dat iedereen toch voluit ging, het was een mooie strijd en hoewel ik afzag genoot ik er toch van. Toen ik aanvoelde dat ik wat aan het sukkelen was tussen de plassen door liet ik de leiding over aan de anderen en probeerde met alle macht het tempo te volgen. Maar uiteindelijk moest ik toch de rol lossen, ik bleef nog wat aanklampen maar wat verder was de top drie definitief weg,....maar ik bleef mezelf onder druk zetten om voor een mooie eindtijd te gaan.

Conclusie : moe maar voldaan,....en ik heb er van genoten om toch voor een stuk de wedstrijd te maken. Had ik mezelf iets meer in toom gehouden, iets minder initiatief genomen,.....dan was ik wellicht ook op plaats vier geëindigd,.....want een echte finisher ben ik niet en die jongens zijn wellicht ook gewoon beter. En een mooie eindtijd heeft toch ook voldoening, dus zeker geen spijt van het sleur en trekwerk.

Hieronder een kijk op de toptien.

Met sportieve groetjes

Toptien halve marathon Watervliet 2016.PNG

19:42 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.