07-09-15

Op naar het EK/WK 100km te Winschoten (deel III)

Trainingen zitten er zo goed als op, nog één dagje werken, en dan boeltje pakken en dan zijn we zo goed als klaar om naar Winschoten af te zakken,....nog enkele dagen strijd leveren met waangedachten van plots opdoemende blessures, beenbreuken en andere onheilspellende rampspoeden die nog roet in het eten zou kunnen gooien om gezond en wel aan de start te staan van het komende WK100km nu zaterdag in Winschoten. Maar met uitzondering dus van dit chronisch pre-race troubled mind disease Lachen ( een onbestaande, maar hier ter plekke uitgevonden aandoening op basis van de voorgaande symptonen ) gaat alles goed met mij Knipogen. De topvorm heb ik wellicht niet te pakken, maar op basis van de laatste trainingsweken mag ik wel tevreden zijn met het huidige vormpeil. Dus met een gezonde dosis vertrouwen en realiteitszin kijk ik uit naar zaterdag en hoop ik dat het derde keer goede keer zal zijn. M'n twee voorgaande deelnames in Winschoten waren geen onverdeeld succes.

*Tijdens m'n eerste WK in 2007 was ik een beetje onder de indruk van het gebeuren en de sterke tegenstand waaronder de heel snelle Japanners. Ik voelde er mij een "dutske" en absoluut niet op m'n plaats. De benen voelden vanaf het begin niet goed aan, mentaal was ik halverwege al een wrak,....maar puur op karakter wroette ik me door m'n eerste WK om alsnog te finishen in een sub 8u ( 7u57'). Het was nog maar m'n tweede 100km race, maar wie weet legde ik hier de basis voor m'n volgende 100km races.

* Winschoten 2011 was m'n vijfde deelname aan een WK en het jaar daarvoor in Gibraltar had ik een tweede sub 7u30' opgetekend (7u26'). Maar een sub 7u15' bleef uit. Maar aan de vooravond van het WK verkeerde ik in topvorm, het moest er nu toch maar eens van komen. Niet dus. Net die ene dag in september kwam de zomer nog eens piepen en het was vrij warm en zwoel. Tot aan pakweg km 70 liep ik op schema en leek de hitte me ditmaal niet te kunnen deren. Noppes,...de laatste 20km werden nog een helletocht, mentaal en fysiek gebroken met als nog enig streven finishen onder de 8u wat me ook nog lukte. Maar het is deze race dat er voor gezorgd heeft dat ik in 2014 toch alsnog die sub 7u15 heb behaald. In m'n hoofd heb ik achteraf een klik gemaakt, het moest nu maar eens gedaan zijn met die focus op een sub 7u30' om dan bij een falen het kopje te laten hangen en me dan maar "tevreden" te stellen met een sub 8u. In Seregno 2012 en Belves 2013 kreeg ik het ook zwaar tijdens de laatste fase van de race, maar vechtte ik me toch naar een 7u39' chrono. Ook bleven volgende wijze woorden na Winschoten 2011 me bij. "Het verschil tussen de goeie atleten en de toppers ligt niet alleen bij het verschil in talent maar ook in de wijze waarop ze met de omstandigheden omgaan." Niet dat ik ooits een "topper" zal zijn, maar alles dat kan bijdragen om er zaterdag derde keer goeie keer van te maken is mooi meegenomen. Dus m'n petje ligt al klaar als de zon te fel gaat schijnen, zodat ik m'n ogen kan blijven richten op die goeie prestatie in een Winschoten waar ze je als ultraloper altijd goed verwelkomen.

zie ook : http://www.runwinschoten.nl/

Met sportieve groeten

Gino Casier

22:03 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.