30-08-15

Op naar het EK/WK 100km te Winschoten (deel II)

De voorbereiding is nog niet ten einde maar het laatste pittige maar o zo zalig mooi trainingsweekend zit er op. Gisteren zaterdag werden we verwacht in Zele voor een familiefeestje, maar er moest ook getraind worden. Dus vrouw en kindjes met de auto en ikzelf te lope. M'n tocht liep na de overzet met het veer grotendeels langs de boorden van de Schelde en de Durme. Hoewel ik niet echt fris zat ( ik had de donderdag er een werknachtje van twaalf uur opzitten en pas vrijdagavond de bedstee kunnen opzoeken ) kon ik er wel van genieten op deze mooie zomerdag. Na 41km kwam ik aan in de horecazaak tegenover de kerk van Zele Heikant. Op het kerkhof vulde ik m'n teiltje met water en lekker verscholen achter de auto deed ik een kattewasje, net zoals in de goeie ouwen tijd waar we tijdens wielerkoersen meestal in een garage van een buurtbewoner het slijk uit onze ogen mochten wassen.

Iets na 17u teende ik terug naar de auto om me nogmaals om te kleden en om de racefiets van het fietsrek af te halen. De terugweg werkte ik af op een klein verzet maar met het maken van  de nodige omwentelingen reed ik toch aan een mooi tempo. Ook nu zocht ik vooral de Scheldeboorden op met een ommetje hier en daar. Thuisgekomen stonden er 75km op de teller. Het was fun, maar toch vooral ook een mooie training, en lijf en leden waren blij dat ze thuis waren.

Deze morgen stond dan nog een mooie duurtraining op het programma en met op het einde nog een tempoblok van 6km. De zon en de warmte stonden weer garant voor een zeiknat looptenuetje. Maar dan wacht thuis een lekkere frisse douche en een volle frigo lekker fris.

Met sportieve groeten

Gino

Herinnering aan een eveneens zonnige en warme vakantie in de Drôme in het zuiden van Frankrijk. Zonnebloemen spotten tijdens één van m'n trainingen aldaar.

Foto0123.jpg

 

21:00 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.