26-05-15

Kroniek van een moeilijk Voorjaar (deel I)

Er was begin januari nochtans geen vuiltje aan de lucht. Zaterdag 11 januari liep ik in stormachtige omstandigheden nog een mooie halve marathon in Watervliet. Na een relatief rustig, maar vooral ontspannen Eindejaarsperiode was ik er klaar voor om met goeie moed en veel goesting op te bouwen naar een nieuw en sterk loopseizoen. Ik kon het eerder gezapig aanpakken, want het zwaartepunt van dit jaar ligt eerder in het zomerseizoen met hopelijk als grote apotheose het WK100km in Winschoten begin september. Ook de Zermatt ultramarathon begin juli had ik met stip aangeduid.

Dit kwam ergens ook goed uit omdat ik op “professioneel” gebied (klinkt ietsje mooier dan “op m’n werk” Knipogen ) een heel drukke periode met “overuren” tegemoet ging, minstens tot eind april. Het streven was om aan een mooie basis te werken, geen “top” maar wel een “geruststellende” prestatie neer te zetten tijdens de marathon van Genk en de zes uren van Stein,....en dan stilletjesaan de “arbeid” opdrijven om te “pieken” naar de periode van de waarheid.

Maar er was die maandagmorgen 19 januari tijdens een “intervaltraining” in het Brilschanspark dat ik het doorkreeg maar nog niet ten volle besefte. Er zat iets scheef, daar beneden onderaan m’n linkerscheenbeen net boven m’n enkel. De dag ervoor, de zondag had ik voor het eerst een langere training afgewerkt met de “nieuwe schoenen” die hopelijk een einde moesten brengen aan het “schoenenleed”. Tot dan had ik de “nieuwe schoen” enkel nog maar gebezigd en/of ingelopen tijdens kortere trainingen en dit zonder enige last of hinder. Sinds die zondag heb ik die “bewuste schoen” niet meer aan m’n voeten gehad,....maar nog geen week later was het besef er ten volle, ik kon de hinder niet meer negeren,.....ik zat met een blessure opgezadeld.

Dedju hé

“wordt vervolgd” Knipogen

21:49 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.