08-02-15

Afzegging deelname aan LPM marathon te Genk

Met heel veel tegenzin en spijt heb ik gisteren uiteindelijk toch moeten afzeggen voor de LPM marathon in Genk. Naast het feit dat ik graag gestreden had voor een derde opeenvolgende zege, was ik er gewoon ook graag bij geweest aldaar in één van de mooiste en gezelligste marathons te lande.

Het is een samenloop van omstandigheden dat er voor gezorgd heeft dat ik het verstandiger vond om forfait te geven.

* Al zeker tot eind april staan er wegens de drukte op het werk heel wat overuren (dus weekendwerk) gepland, zo moest ik bvb. gisterenmiddag nog werken van 14u tot 22u. Dat er "professioneel" gezien voldoende werk is, is dus zeker positief, maar het is een extra belasting naar het gezin- en sportleven toe. Maar het is een investering in de toekomst en we zullen er dus hopelijk ons voordeel uithalen verderop in het seizoen.

* Ik sukkel al dik twee weken met een serieuze valling/verkoudheid. Veel kan je daar niet aan doen, gewoon uitzieken/snotteren en zakdoeken verslijten a volonté. Stilletjes aan is het al veel verbeterd en zonder antibioticakuur zal het lichaam ook wel volledig herstellen.

* Ik sukkel ook al een drietal weken met een lichte blessure aan één van die pezen ter hoogte van het linkerscheenbeen. Dit wellicht deels ten gevolge van wat problemen met m'n loopschoenen. De aanpassingen aangebracht door de fabrikant in hun nieuwe versies bezorgen me wat extra kopzorgen. De hinder is draaglijk, maar wel degelijk een belangrijk signaal. Zowel aan de blessure als aan het schoeisel wordt gewerkt.

* Het WK100km in Qatar ligt ook nog niet zo heel lang achter ons,....het seizoen 2014 liep dus uit tot eind november en mede ten gevolge van voorgaande bekommernissen ben ik dus momenteel absoluut nog niet klaar om al terug een deftige marathon te lopen. Door in Genk mee te strijden voor de bloemen riskeerde ik afbraak te plegen op m'n lichaam, daar waar het vooral zaak is om aan het begin van een nieuw seizoen eerder op te bouwen. En zoals het er nu naar uitziet zou ik heel graag willen schitteren in de zomerperiode en het Najaar. Dus we staan nog aan de vooravond van een lang seizoen en dat wou ik nu al niet verknallen.

De focus ligt nu vooral op fysiek herstel, het helen van de sluimerende blessures, de loopschoenenproblematiek en het zonder al te grote kleerscheuren doorkomen van de drukke arbeidsperiode. In Stein zal ik dus ook aan de start staan met heel beperkte ambities, maar verder kijk ik met heel veel goesting uit naar de lente en de zomer.

Met sportieve groeten

Gino

20:17 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.