24-01-15

Dromen van de zomer

Het nieuwe loopseizoen 2015 trekt zich rustig op gang en in de nabije toekomst staat de marathon van Genk en de zes uren van Stein op het programma. Momenteel ben ik nog bezig met het opmaken van een jaarplanning waarin wellicht het zwaartepunt in de zomer zal liggen, met als apotheose hopelijk een nieuwe deelname aan het WK100km, dat dit jaar plaats heeft in Winschoten begin september.

Verder kijk ik al volop uit naar begin juli, wanneer de Zermatt ultramarathon op het programma staat, en een kijkje op de prachtige site www.trailporn.com/ doet al helemaal watertanden

tumblr_nhrlirarN01rpa771o1_1280.jpg:tumblr_nb10y9Sfpv1rpa771o1_1280.jpg

20:53 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-01-15

Nieuwe Website Ultrabel.be

Er is sinds kort een nieuwe website omtrent de Belgische Nationale Ploeg Ultralopen. Zeker de moeite waard om geregeld eens een kijkje te nemen. Zie http://www.ultrabel.be/

vlaggenparade Doha WK100km.jpg

21:29 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-15

Leopoldsloop Watervliet (halve marathon)

Sinds 2006 durf ik wel eens afzakken naar Watervliet om er deel te nemen aan één van de Leopoldslopen. Dus echt een verrassing is het voor mij niet dat het er wel eens stevig kan waaien langs het Leopoldskanaal. Maar gisteren ging heel België gebukt onder een flink windje, dus de heenweg langs het jaagpad zou het beuken worden. Ooits heb ik ( en met mij vele anderen) een stevige Noordzeebries moeten trotseren tijdens een halve marathon in en rond Sluis, maar zo’n stormachtig weer gepaard met felle rukwinden zoals gisteren heb ik voor zover ik me herinner nog niet in wedstrijdomstandigheden meegemaakt. Ook het onverharde gedeelte langs het jaagpad (zowat 38% van de totale afstand) lag er wegens de overvloedige regenval van de voorbije dagen/weken weer verzopen bij.

Toch begaf ik me met goeie moed naar de start om er samen met de wedstrijd een nieuw seizoen op gang te schieten. Het trainingsvolume ligt momenteel nog aan de lage kant, maar de basisconditie is wel oké me dunkt om vanaf nu toe te werken naar de volgende grote uitdagingen. Geen idee wat deze basisconditie vandaag waard is, zowiezo mikken we eerder op een mooie ereplaats, want gezien de omstandigheden zit een mooie eindtijd er zowiezo niet in.

De eerste kilometer was er één met de wind pal op de neus, maar dit weerhield er enkelingen niet van om al te proberen de forcing te voeren. Hoewel ik niet direct m’n ritme vond, voelde ik aan dat hier al snel de beslissende kopgroep gevormd werd. Ik moest alle zeilen bijzetten om m’n karretje aan te haken, maar ik slaagde er gelukkig wel in. En met een zestal begonnen we aan de tweede kilometer, waarin de zijwind ons regelmatig van onze sokken blaasde. Van een echte samenwerking was geen sprake, wellicht ook deels te wijten aan de zeer moeilijke omstandigheden die ervoor zorgden dat we niet mooi konden roteren. Je moest echt wel bij de zaak blijven om recht te blijven, was het niet door de vele rukwinden die je uit balans haalden, dan was het door het geconcentreerd ontwijken van de vele diepe plassen en de glibberige slijkstroken, terwijl je ook nog tegen de limiet aan het lopen bent. Het werd een mooie strijd tegen de anderen, tegen jezelf en tegen de natuurelementen. Iets voorbij km 8 werd er een nieuwe beslissing geforceerd, Sanne Swolfs en Bart Bleyaert liepen meter voor meter weg,....ik zag het gevaar en al schaatsend langs het glijpad probeerde ik te reageren, maar ik werd nog voorbijgesneld door Dirk Goeyers. Ter hoogte van km 9 kon ik net niet terug aansluiten toen er een nieuwe versnelling werd geplaatst. Tot aan het keerpunt aan km 11 zou ik alleen tegen de wind moeten inbeuken.

De laatste tien kilometers moest ik zelfs met de wind mee de gaskraan blijven opendraaien om buiten schot te blijven van de twee andere jongens van de oorspronkelijke kopgroep. In de motor had ik wel vertrouwen, het was alleen nog een beetje bang uitkijken naar de onverharde strook van pakweg 4 kilometer waar ik m’n 4de plek nog zou kunnen kwijtspelen als ik te stuntelig op zoek moet naar het meest beloopbare pad. Maar als ik het asfalt, beton terug opdraai en omkijk zie ik niet direct een bedreiging opduiken voor wat ook niet meer is dan een mooie ereplaats. Ik kijk op m’n horloge en met nog drie kilometer te gaan, stel ik me nog als doel om te finishen onder 1uur 20’. Het zou krap worden, maar komaan,  bluven deuregoan,....de voorlaatste kilometer moest ik dan terug de toch al ietsje afgezwakte zijwind trotseren, om in de laatste rechte lijn naar de finish toe de beentjes nog een laatste maal te laten vollopen om nipt te finishen onder 1uur en twintig minuutjes. Dik drie minuten trager dan vorig jaar, maar ze hebben er dit jaar ook wel een paar Beaufort bijgelapt.

Na een dikke 5 km uitlopen, een frisse douche en een drankje neem ik tevreden m’n prijs van eerste master in ontvangst en de felicitaties van speaker en tevens ultraloper Luc De Jaeger-Braet die vorig jaar  liefst voor de zesde maal finishte in de Spartathlon. Luc is ook reeds geselecteerd voor het WK24u aanstaande 11-12 april in Turijn (ITA).

Hieronder een kijk op de toptien, voor een volledige uitslag zie https://krekenlopers.files.wordpress.com/2015/01/29e-leop...

 toptien Leopoldsloop halve marathon 2015.PNG

20:34 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-01-15

Beknopte terugblik december 2015

December moest vooral een maand worden waarin er wat uitgerust kon worden na een meer dan goed gevuld loopseizoen. Laat ons stellen dat dit niet zo goed gelukt is, de nachtjes bleven even kort en de tijd en ruimte die vrijkwam door minder te trainen werd ruimschoots opgevuld door onder andere extra klusjes in huis. Maar december is ook een feestmaand en er werd dus meermaals lekker en gezellig getafeld tot in de late uurtjes. Verder hebben we ook genoten van een prachtig winterlandschap tijdens ons gezinsuitje in de Duitse Eifel, waar het heerlijk lopen, wandelen en sleeën was. Klaarwakker ben ik dus 2015 niet ingestapt, maar wel met heel wat mooie herinneringen aan een actieve Kerstvakantie, die begon met een VALcross in de Lilse bergen. Als bijna 43-jarige mag ik sinds een kleine 8 jaar meelopen met de Masters (vanaf 35j), maar veeleer in functie van het wegseizoen vind ik het meer opportuun om deel te nemen aan de toch iets langere seniorscross ( 9,5km ipv 6,6km bij de masters). Het parkoers met enkele pittige bultjes onderweg en een weliswaar beloopbaar maar niet echt lichtlopend zanderige ondergrond moet toch één van de mooiste crossen zijn die ik ooit gelopen heb. De organisatie heeft er echt een mooi rondje uitgetekend. Natuurlijk vormde ik geen enkele bedreiging voor het jong geweld, maar terend op een basisconditie en als eerder niet-crosser kan ik best leven met mijn plekje op de uitslag. 

toptien VAL cross Lille 2014.PNGIk werd 26e in een tijd van 36' 14", er waren in totaal 40 aankomsten.

Voor een volledige uitslag (ook van alle andere categorieën ) zie http://www.atac-atletiek.be/20141221%20Cross%20ATAC%20-%2...

Verder wens ik jullie nogmaals het allerbeste toe voor 2015

Met sportieve groeten

Casier Gino

natuur sneeuwlandschap Mützenich bis 2.jpg

 

19:43 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-15

Beste Wensen voor 2015

Bij deze wens ik jullie allen het allerbeste toe voor het Nieuwe jaar dat alweer vier dagen oud is. Daarnaast wens ik iedereen ook heel veel plezier, leute, gezelligheid, veilige wegen om te sporten, ruimte voor verdraagzaamheid, het genoegen om respect te krijgen maar evenzeer het genoegen om respect te geven, enzovoort enzoverder maar zeker ook een goeie gezondheid voor jezelf en allen die je nauw aan het hart ligt. Kortweg een Grandioos 2015 toegewenst !

blog Nieuwjaarswensen.PNG

19:16 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |