05-12-14

Jawadde

Monden durven nogal eens open vallen als ge zegt dat ge 100km gaat lopen of hebt gelopen. Zo ook bij bvb bij een lieftallige stewardess van KLM tijdens de heenreis naar Qatar, toen we haar echt wel duidelijk moesten maken dat we elk individueel 100km gingen lopen en niet een Belgisch estafette-team waren.

Ik daarentegen zal niet snel meer "verschieten van iets", wat niet wil zeggen dat er geen ruimte meer is voor af en toe een blije verwondering, en dan meestal gevolgd door bewondering.

Dus toen ik het las, bleef ik rustig op m'n bureaustoel zitten, enkel m'n lippen tuitten een stille maar duidelijke "jawadde".

Een 100km op de piste daar had ik al weet van, ook dat ik daar vriendelijk voor bedank. Dat er zoiets als een wereldrecord 100km op de loopband bestond, dat was zelfs bij mij nog nooit opgekomen. De loopband is nooit mijn beste vriend geweest, niet meer dan een noodzakelijk kwaad voor onder andere inspanningstesten.

En dan lees ik op het internet dat Phil Anthony z'n debuut maakt op de 100km met een nieuw wereldrecord, gelopen op de loopband. Phil Anthony is ook niet zo maar de eerste de beste, hij is ook nog maar 33 jaar jong en werd onder andere 2de op de IAU world 50km trophy in Qatar in oktober.

Deze prestatie, dat naast een fysieke uitdaging zeker ook een dermate mentale uitdaging moet geweest zijn, verdient meer dan een ietwat "boerse jawadde",...dus bij deze is een welgemeende dikke Proficiat hier zeker op z'n plaats.

zie zeker eens hier : http://www.athleticsweekly.com/featured/phil-anthony-world-record-treadmill-100km-14347/

of bekijk hieronder het korte filmpje

 

21:39 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.