06-10-14

WK100km

In 2013 werd het WK wegens omstandigheden niet georganiseerd, maar gelukkig was er wel een EK en daar denk ik soms nog met veel plezier aan terug. Begin dit jaar werd duidelijk dat de organisatie van een WK100km in 2014 een goeie kans had en niet zo veel later werd het IAUkampioenschap 100km ook bevestigd. Plaats van gebeuren en de datum worden pas echt belangrijk als men er in slaagt zich te selecteren of geselecteerd te worden. Daar waar ik de voorbije jaren toch ook wel wat heb kunnen profiteren van de ietwat lagere conjunctuur in het ultralopen in de lage landen en dus min of meer telkenmale zeker was een plaatsje in de selectie, was het voor mij helemaal niet meer zeker of er dit jaar nog een plaatsje vacant was. Wie het ultralopen wat volgt weet dat er de laatste jaren in de lage landen terug meer en betere tijden gelopen worden. Het is wellicht ook deels dankzij die progressie in de breedte dat ik in het prachtige BK100km te Torhout 2013 een nieuw PR gelopen heb. Daar liepen heel wat Belgen en Nederlanders onder of om en bij de 7u30,.....die kentering was ook al ingezet in 2012......en die toegenomen concurrentie stuwde ons allen wellicht mede naar betere prestaties. Tot daar deze beknopte impressie alias duiding waarom een WKselectie voor mij helemaal geen zekerheid meer is/was. Daar Doha/Qatar niet bij de deur is (oké, verklapt,....daar zal het dus doorgaan Lachen ) zijn/waren de plekjes letterlijk en figuurlijk duur. Er zouden drie atleten uitgestuurd worden en op basis van de resultaten van de voorbije twee jaren zou ik er dus net naast vallen, maar wellicht dankzij m'n sub 7u15' in 2013 en een min of meer bevestiging van een nieuwe sub 7u30' dit jaar op het BK ben ik ook nog opgenomen in de WK ploeg voor het WK100km in Doha. Om in aanmerking te komen voor het landenklassement moeten er drie atleten finishen ( per land mogen er zes starten),....dus met vier starten biedt toch ietsje meer zekerheid wat betreft een plaatsje in het landenklassement. 

WK selectie Belgische mannen : 

* Pieter Vermeesch ( in 2011 nog goed voor zilver op het EK en vierde op het WK2011) en al meermaals goed voor sub7u ( ook in 2013 nog tweemaal onder de 7u)

* Wouter Decock, Belgisch Kampioen 2014 tevens met een sub7u chrono.

* Nico Serroen, Belgisch Kampioen 2013 met een chrono van 7u09'

* Gino Casier,....pr 7u14' (2013)

Mooi en positief is ook dat er voor het eerst in jaren terug een Belgische atlete ( Mieke Dupont, Belgisch Kampioene 2014 met een heel mooie 8u22') uitgestuurd wordt. Mogelijks wordt ook een volledige damesploeg uitgestuurd (3 atletes), maar dit kan ik niet met zekerheid zeggen,....maar ik laat het zeker nog weten als dit bevestigd wordt.

Ik kijk er alleszins positief en vol vertrouwen naar uit en zal m'n uiterste best doen om m'n selectie waardig te verdedigen en naar best vermogen m'n bijdrage te leveren aan de Belgische Ploeg.

De voorbereiding is intussen al in volle gang..........maar meer hierover later

Met sportieve groeten

Gino

20:28 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.