29-08-13

Dwars door Oetingen

Zaterdagavond thuisgekomen van drie weekjes heerlijke vakantie, zondagmorgen vlug efkens online, en ja vandaag stond Dwars door Oetingen op het programma. Het parkoers was identiek als het jaar ervoor ( zie http://araginoca.skynetblogs.be/archive/2012/08/26/dwars-... ), alleen rond de aankomstzone was er wijziging doorgevoerd ( en daar we drie rondjes moesten afwerken, was de afstand dit jaar ietsje langer, nl 21,5km ). 

Grote ambities had ik niet,...ik vind dit gewoon een prachtige wedstrijd, weliswaar een behoorlijk pittige maar in een mooi en aangenaam kader. Na het BK100km in Torhout mocht de riem/druk er efkens af,....maar daar ik geen zittend gat heb en te graag sport ben ik dus toch meer dan behoorlijk (te???) actief geweest de voorbije zomer (meer hierover later),...maar doelgericht werd er niet getraind. De basisconditie is dus wel oké, maar hoever ik conditioneel stond daar had ik toch een beetje het raden naar.

De bezetting leek me ook iets minder sterk dan vorig jaar ( toen finishte ik als 7de in 1u18'00" over 21km),...dit bleek ook toen ik quasi de ganse wedstrijd op m'n dooie ééntje rondliep in derde positie zonder te beschikken over superbenen, verre van zelfs. In de eindfase dacht ik vlotjes mijn derde plaats te kunnen consolideren :-)),....maar in een onoverzichtelijk parkoers/wedstrijd over rondjes waarbij er andere deelnemers/deelneemsters gedubbeld worden had ik het dus totaal niet in het snotje dat er op pakweg een dikke 100 meter van de aankomst iemand tot in mijn spoor gelopen was,....ik verschoot mij dus een bult :-), probeerde nog te anticiperen,...maar ik werd dus na een pittig spurtje nog gevloerd voor de derde plaats. 

Uitslag toptien Dwars door Oetingen 2013.PNG

12:35 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.