30-09-12

Nà de Ecotrail (n°1) + uitslag

Ik mag misschien blij zijn dat ik de dag voor de wedstrijd meer in zat met  het lijstje van verplicht mee te nemen materiaal dan mij al op voorhand zorgen te maken over hoeveel last mijn geteisterde linkervoet mij zou berokkenen. De pijn was bij momenten niet te harden, en elk steentje, hoe miniscuul ook, zorgde voor pijnscheuten die het heel moeilijk maakten om nog maar iets of wat te genieten van de bijwijlen schitterende omgeving.

Maar wat me als atleet, zelfs na een nachtje slapen, nog meer treft, is het besef, het pijnlijke besef dat ik me al jaren realiseerde maar dat ik steeds koppig bleef bevechten en probeerde uit m'n gedachten te bannen,( zoals  die pijnlijke plek onder m'n linkervoet waar ik al enkele maanden last van heb ) is dat ik gewoon te kort kom, net goed genoeg om de ereplaatsen op te stapelen, maar veel te licht bevonden om m'n dromen in realiteit om te zetten.

Het was een zonnige eerste editie van de Ecotrail,...een heerlijk, sportief treffen met enthousiaste, behulpzame en vriendelijke medewerkers, vrijwilligers. Als ge dan onder die mooie omstandigheden, vooral tijdens de laatste 40km, de tranen in de ogen moet onderdrukken omdat ...., dan wordt het meer dan tijd om de dingen eens in vraag te stellen, jongen waar zijt ge mee bezig.

Proficiat aan de Topdrie van de Ecotrail, proficiat ook aan alle finishers, het is ook een plezier om zoveel tevreden mensen te zien finishen. Een tevreden mens is een mooie mens, misschien moet ik daar ook eens meer van dromen.

Hieronder een kijk op de top vijftien, de volledige uitslag vind je terug op http://www.chronorace.be/web2/Classements/live/LiveLigneR...

uitslag Ecotrail 2012.PNG
12:22 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-09-12

Ecotrail Brussel ( afteln°2)

Er bestaan tegenwoordig "stress'testen" voor banken, "stress'testen" voor kerncentrales,...en wellicht enzovoort,....maar zover ik weet bestaan er gelukkig nog geen "stress'testen" voor atleten die s'anderdaags een trail lopen in de groene rand van Brussel. En de lichte angstzweet die bij momenten uitbreekt is totaal ook nog niet te wijten aan wedstrijdstress of zo,...en een onveiligheidsgevoel om door de Europese hoofdstad te trekken is mij ook onbekend,....want Brussel is mij behoorlijk bekend en dus ook bemind,...neen,...wat dan wel,...wel...er is dat lijstje, dat lijstje dat ik een paar weken geleden voor het eerst onder ogen kreeg en ik beken, ik kon toen net geen lach onderdrukken. Niet dat ik een losbol ben,...en/of lak heb aan gezond verstand,....nee, verre van,...of misschien toch hé, misschien ben ik als ik het lijstje overloop de voorbije jaren toch steeds onverantwoord op pad gegaan, tijdens één van mijn vele individuele looptochtjes op onbekend terrein ( maar nooit in volledig onherbergzaam en/of bergachtig gebied ),....soit , ik wil hier niets negatiefs beoordelen,...ik begrijp wel, men moet ergens een lijn trekken,....ik wil hier alleen maar efkens duiden dat ik momenteel meer stress heb om één van die verplichte artikelen te vergeten ( en zodoende uit de wedstrijd gehaald te worden ) dan dat ik stress heb om efkens 82km te lopen over een geaccidenteerd parkoers in de rand van het onherbergzame (oeps sorry  Lachen ) Brussel. Maar misschien vaar ik er wel bij, dat ik eerder inzit met het vergeten/verliezen van zaken zoals m'n persoonlijke beker, m'n overlevingsdeken, m'n goed werkende voorhoofdslamp met reservebatterijen...enz...dan dat ik me zorgen maak over m'n voeten die verdomd zeer doen en dat er mij nog vele kilometers wachten. en nu op naar het avontuur.

19:46 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ecotrail Brussel ( afteln°1)

Ik kijk er al wat langer naar uit en heb er toch ook een beetje voor getraind Knipogen, maar daarnaast heb ik nog niet veel tijd gevonden om er hier al eens op vooruit te blikken. Dus bij deze nog een poging om in die laatste 24uur nog wat goed te maken op dat gebied.

Ik ben toch wel eens benieuwd wat ik er van terecht zal brengen, veel ervaring op gebied van trailrunning heb ik niet, wel ietsje meer in het lopen van 80km of meer,...maar die ervaring heeft me toch al geleerd dat dit telkenmale opnieuw een uitdaging van formaat is. 

Ambities naar morgen toe, durf en kan ik niet uitspreken. M'n behoorlijk rampzalige deelname aan Olne-Spa-Olne van vorig jaar heeft me dermate doen beseffen dat trailrunning een toch nog iets andere discipline is dan ultralopen. Wel kan ik er hier enkele kanttekeningskes aan toevoegen : 

* In tegenstelling tot Olne-Spa-Olne denk ik me toch ietsje beter voorbereid te hebben. ( Toen zag ik het eerder als een leuk afsluitertje van het jaar, een keer iets anders,...een lekker tussendoortje,....serieus op mijn bek gegaan ja Schamen, ik heb m'n lesje wel geleerd )

* Trails zoals Olne-Spa-Olne zullen anderzijds wel nooit echt mijn ding zijn,...te technisch en een te ongelijkmatige ondergrond, veel stenen en zo,....het mag van mij best heuvelachtig zijn ( graag zelfs ), maar toch eerder vooral goedlopend (nee, ik ben gene moeilijke jongen  :-)),....dus hoop ik dat het parkoers van morgen nog net binnen mijn mogelijkheden ligt,...weliswaar heuvelachtig (1152m hoogtemeters), maar enigzins beloopbaar ( daar zullen de weersomstandigheden ook hun aandeel in hebben ).

* Vorig jaar was ik zowat aan het uitbollen na het WK100km in Winschoten (sept) en de marathon van Brussel (okt),...de trainingen stonden toen op een laag pitje, ook mede door de blessure waar ik toen mee sukkelde ( m'n enkel ). Nu is de Ecotrail zowat de eerste grote uitdaging van het Najaar en ook een beetje de eerste wedstrijd waar ik naar toegeleefd heb sinds het BK100km in Torhout.

Tot zover mijn eerder persoonlijke voorbeschouwingen,...die we morgen omstreeks 12u45 in de prullenmand kunnen gooien, want dan roept de praktijk en zijn het de beentjes die het zullen moeten waarmaken. Zoals steeds ga ik m'n bestje doen, maar ik heb me ook voorgenomen om toch ook vooral wat te proberen te genieten van de groene rand van Brussel en het feit dat ik zo'n prachtige trail kan en mag lopen. 

13:53 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-12

Run to walk again (deel 3 )

Ik hoop nog wat tijd te vinden om eerstdaags wat uitgebreider te briefen over de Run to Walk Again en mijne "kleine lopende bijdrage" daarin. Maar hieronder alvast al een "kiekje", genomen enkele momenten vooraleer ik van start zou gaan voor mijn tocht tussen Herzele en Vlezenbeek, een behoorlijk pittig traject aan de rand van de Vlaamse Ardennen en dwars door het heuvelachtige Pajottenland.RTWA - traject Nevele-Vlezenbeek.PNG

Nevele - Run To walk again.jpg

20:45 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-09-12

Run to walk again (deel 2 - aanvulling )

Wie al een kijkje genomen heeft op de website van "Run to walk again" ( http://www.runtowalkagain.be ) weet wellicht al dat je de verschillende ploegen "online" kunt volgen. Voor de andere geïnteresseerden geef ik hier de link mee : http://www.sportstrackr.com/event/rtwa/live#.UFNMU7IaM0E 

Ik loop voor het CM-team,...met startnummer "4"

Verder wens ik nog veel succes aan alle deelnemende teams en het evenement in het algemeen.

Sportieve groetjes

Casier Gino

17:28 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-12

Run to walk again

Morgen begint de eerste editie van de "Run to walk again". Over het hoe, wat, waarom enz,....ga zeker eens een kijkje nemen op de website http://www.runtowalkagain.be/

Ik loop mee met het "CM'team" met Lieve Raeymaeckers als Teamkapitein. Mijn traject loopt tussen het cultuurcentrum van Herzele en een ziekenhuis in Vlezenbeek. Ik neem omstreeks 21u30 de estafettestok over van een loper/loopster van de atletiekclub "break" en geef na 46km de fakkel door aan Marc Papanikitas.

Het moet me lukken om één van de volgende dagen te berichten over m'n ervaring, over het gebeuren.

Met sportieve groeten

Casier Gino 

20:24 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-09-12

In Flanders Field marathon ( terugblik deel II )

De volledige uitslag is te vinden op http://www.marathons.be/nl/pagina/145_191/alle-uitslagen....

Hieronder al een kijk op de toptien 

Toptien IFFmarathon 2012.PNG

19:46 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-12

In Flanders Field marathon ( terugblik deel I )

* Het voornaamste doel dat ik vooropgesteld had voor deze marathon in de Westhoek was er vooral voor te zorgen dat ik niet totaal uitgehoond of total loss zou finishen en indien mogelijk een sterke tweede helft lopen. Hogere ambities stellen zouden een te "tricky case" geweest zijn, daar

- de huidige vorm nog voor heel wat verbetering vatbaar is

- de verwachtte weersomstandigheden niet echt als ideaal marathonweer kon gezien worden.

- ik een behoorlijk stevige trainingsweek achter de rug heb. Inclusief de marathon van vandaag heb ik tijdens de laatste 8 dagen 206km op de teller bijeengelopen. Niet om hier mee uit te pakken op dit blogje Knipogen, maar om me voor te bereiden voor een hopelijk sterk najaar, te beginnen met de Ecotrail eind deze maand in Brussel.

* Ik finishte vandaag als 6de in een voor mij eerder matige 2u45'40" of zo, maar gezien de omstandigheden hierboven omschreven ben ik daar best tevreden mee. Een echt sterke tweede helft heb ik niet gelopen, maar ik heb de race toch goed ingedeeld, gezien ik halverwege nog ergens in twaalfde positie liep en het verval in de tweede helft beperkt bleef tot een minuutje of zo.

* Niet echt op voorhand gepland,...maar de omstandigheden noopten, leenden zich er toe,....ik had geen fietsbegeleiding en ook geen persoonlijke dranken geplaatst onderweg ( ik vrees dat dit niet mogelijk of moeilijk haalbaar is in deze marathon),....om een lang verhaal kort te maken, ik heb deze marathon volledig op water gelopen.

* Meer nieuws volgt nog,...ik doe m'n best

Sportieve groetjes

Gino Casier

20:51 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-09-12

Het Najaar begint vorm te krijgen

* Er zijn al wat knopen doorgehakt, zoals....

- Geen Run in Winschoten voor mij. Ik heb het lopen van de 100km in Winschoten lang in overweging genomen, maar uiteindelijk toch beslist om het niet te doen. 

- Volgende week loop ik de "In Flanders Field marathon" tussen Nieuwpoort en Ieper. Het wordt mijn eerste "wedstrijd"marathon dit jaar. Uitgesproken ambities heb ik niet echt, want een doel op zich is deze mooie marathon niet. Het wordt eerder het sluitstuk van een stevige trainingsweek. Dit neemt niet weg dat "goed presteren" zoveel leuker is, en dus gaan we toch proberen om een mooie prestatie neer te zetten.

* Verder denk ik na

- Over het lopen van de "nieuwe" eerste editie van de Eco Trail van Brussel op zaterdag 29 september. Ingeschreven ben ik nog niet,...maar ergens is de beslissing toch met quasi zekerheid genomen.

- Over de rest van het Najaar.

* En intussen wordt er terug op schema getraind, wat wil zeggen dat de weekgemiddelden gestaag de hoogte in gaan en er ook meer "op kwaliteit" getraind wordt. Vandaag heb ik een "duurtraining" afgewerkt langs de boorden van de Schelde. Doel was 40km met daarin 6 blokken van 5km EDLtempo met 1km rustig tempo tss. De route liep via Hemiksem, het Kallebeekveer richting Basel ( stond net vertrekkensklaar toen ik aankwam, dus "oerechance"), grotendeels langs de boorden van de Schelde richting Temse, daar de brug over en terug langs de Schelde naar de overzet in Schelle ( Rupel )(daar efkens al lopende de wachttijd overbrugt), en dan huiswaarts. Finaal "just exact 42,2km gelopen ( daar zat die wachttijd dus grotendeels voor tussen :-) en het "verwachte" tempo kunnen aanhouden. Moe maar tevreden kan ik terugblikken op dit "uitstapje", maar het leerde me ook dat er nog werk aan de winkel is en dat ik volgende week in Nieuwpoort zeker niet te voortvarend mag vertrekken.

Sportieve groetjes en tot later

Gino Casier

20:09 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |