28-09-12

Ecotrail Brussel ( afteln°1)

Ik kijk er al wat langer naar uit en heb er toch ook een beetje voor getraind Knipogen, maar daarnaast heb ik nog niet veel tijd gevonden om er hier al eens op vooruit te blikken. Dus bij deze nog een poging om in die laatste 24uur nog wat goed te maken op dat gebied.

Ik ben toch wel eens benieuwd wat ik er van terecht zal brengen, veel ervaring op gebied van trailrunning heb ik niet, wel ietsje meer in het lopen van 80km of meer,...maar die ervaring heeft me toch al geleerd dat dit telkenmale opnieuw een uitdaging van formaat is. 

Ambities naar morgen toe, durf en kan ik niet uitspreken. M'n behoorlijk rampzalige deelname aan Olne-Spa-Olne van vorig jaar heeft me dermate doen beseffen dat trailrunning een toch nog iets andere discipline is dan ultralopen. Wel kan ik er hier enkele kanttekeningskes aan toevoegen : 

* In tegenstelling tot Olne-Spa-Olne denk ik me toch ietsje beter voorbereid te hebben. ( Toen zag ik het eerder als een leuk afsluitertje van het jaar, een keer iets anders,...een lekker tussendoortje,....serieus op mijn bek gegaan ja Schamen, ik heb m'n lesje wel geleerd )

* Trails zoals Olne-Spa-Olne zullen anderzijds wel nooit echt mijn ding zijn,...te technisch en een te ongelijkmatige ondergrond, veel stenen en zo,....het mag van mij best heuvelachtig zijn ( graag zelfs ), maar toch eerder vooral goedlopend (nee, ik ben gene moeilijke jongen  :-)),....dus hoop ik dat het parkoers van morgen nog net binnen mijn mogelijkheden ligt,...weliswaar heuvelachtig (1152m hoogtemeters), maar enigzins beloopbaar ( daar zullen de weersomstandigheden ook hun aandeel in hebben ).

* Vorig jaar was ik zowat aan het uitbollen na het WK100km in Winschoten (sept) en de marathon van Brussel (okt),...de trainingen stonden toen op een laag pitje, ook mede door de blessure waar ik toen mee sukkelde ( m'n enkel ). Nu is de Ecotrail zowat de eerste grote uitdaging van het Najaar en ook een beetje de eerste wedstrijd waar ik naar toegeleefd heb sinds het BK100km in Torhout.

Tot zover mijn eerder persoonlijke voorbeschouwingen,...die we morgen omstreeks 12u45 in de prullenmand kunnen gooien, want dan roept de praktijk en zijn het de beentjes die het zullen moeten waarmaken. Zoals steeds ga ik m'n bestje doen, maar ik heb me ook voorgenomen om toch ook vooral wat te proberen te genieten van de groene rand van Brussel en het feit dat ik zo'n prachtige trail kan en mag lopen. 

13:53 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.