01-07-12

4e in Konterdamloop

Relaas van een uitje naar de Kust om er een plaatselijke wedstrijd te lopen, deel uitmakend van het Oostends Loopcriterium.

- Te lope van bij ons thuis naar Antwerpen-Zuid (een kleine 3 km)

- Met de trein naar Oostende,...rijsttaartje eten, krantje lezen, watertje drinken

- Te lope van het station naar de Konterdam door het bosje ( kleine 3km)

- Inschrijven, petekindje begeleiden tijdens zijn loopwedstrijdje, inlopen, babbeltje met bekenden, onder een warm zonnetje wachten op het tien'minuutjes uitgestelde startsein.

- In de smalle startzone toch voorzichtig van start gegaan, pas na de eerste bocht vol opgeschoven naar voor, maar de latere winnaar was te snel en aldus al gaan vliegen.km 1 Konterdamloop.PNGHet was warm, er stond wel wat wind, maar de beentjes voelden vrij goed aan. Anderzijds realiseerde ik me wel dat ik misschien wel te snel van start was gegaan,...de Nacht van Vlaanderen (100km) ligt nog maar een week achter ons, dus zeker nog niet volledig gerecupereerd en de trainingen van de voorbije maanden (waren mede ten gevolge van de blessurelast) niet gericht op dit soort wedstrijden. Maar in tweede positie lopende met de koploper ietjse voor me uit, moet je er gewoon vol voor gaan. Maar halverwege de koers kreeg ik het toch moeilijk om het tempo hoog te houden en werd desgevolgend ingehaald en voorbijgelopen. km 7 Konterdamloop.PNG                                                                                    Nog iets verder word ik andermaal ingehaald door twee atleten, maar ik slaag er nu toch in om m'n karretje aan te haken. Het tempo gaat terug ietsje de hoogte in en ééntje moet er lossen. Ik blijf aanklampen, maar de motor sputtert, dit hou ik niet vol en zo geschiedde dat ook ik iets verder de rol moest lossen. In de eindfase voel ik de andere atleet nog vervaarlijk dicht bijkomen en moet er nog een stevig spurtje uitpersen om m'n vierde plaats veilig te stellen, maar het gaf me een goed gevoel dat ik dit nog kon.                                                                        laatste km Konterdamloop.PNG   Ik finishte de 10,5 km in 37'30".                                 - Na afloop nog wat opgefrist,..terug te lope naar het station van Oostende, terug treinen naar het Antwerpse en dan nog een laatste loopje naar huize om uiteindelijk rond 23u terug aan onze voordeur te staan.

14:21 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.