28-04-12

Terugblik op het WK100km te Seregno (deel 3 - uitslagen )

Terug in't land, Terug op het "vlakke",...

Gezeten achter onze eigen laptop kunnen we de volgende dagen wat uitgebreider terugblikken op het WK, misschien al eens een "analyse" maken en vooral ook al eens vooruitblikken, "wat nu"?

Hieronder een kijk op de Toptien bij de Heren en de Dames en de prestaties van de Belgen. Voor een volledige uitslag zie http://iau-ultramarathon.org/

Toptien Heren WK Seregno 2012.PNG46 MERTENS GERT M   MM45 3        BELGIUM  07:37:17   04:34

49 CASIER GINO M                         BELGIUM   07:39:29  04:35

62 VANDERLINDEN MARC M MM50 2 BELGIUM 07:52:18  04:43

Opgave Yves Vanhoeck en Johan Watthy

Toptien Dames WK Seregno 2012.PNG

14:11 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-12

Terugblik op het WK100km te Seregno (deel 2)

Zwitserland is echt wel een mooi land, en de nog vele besneeuwde bergtoppen zorgt nog voor dat extra tikkeltje schoonheid. Ik ben verdomd blij dat ik mij die Interrail-pass aangeschaft heb en die "Vlieger" heb laten vliegen. Gisterenmorgen woensdag heb ik met de boot de overtocht ( van het Vierwoudstedenmeer ) gemaakt van Brünnen naar Luzern en aldaar direct de trein genomen naar Interlaken, aan de voet van de Jüngfrau. Woorden heb ik er niet voor, maar ik heb m'n ogen uitgekeken.

De herinneringen aan het WK in Seregno zijn nog levendig, maar de 100km zit ook nog steeds in lijf en leden. Niet in erge mate, maar toch van die aard dat het loslopen, de herstelloopjes nog wat krampachtig verlopen. Ik heb dinsdagnamiddag al een 9-tal kilometer losgelopen langs het Vierwoudstedenmeer en gisterennamiddag (woensdag) een 9-tal kilometer in het Aare-dal te Interlaken tussen de twee meren. Gisteren ging het al een pak beter, maar je voelt overduidelijk aan dat ik nog wat moet aandikken Lachen, maar da is wa normaal hé na een "honderd", en er is geen haast bij, een volledige recuperatie staat voorop en dan kunnen/mogen we terug vooruitblikken. Alhoewel ik stilletjesaan al terug aan het dromen ben gegaan,...maar eerst verder nog recupereren en wat genieten.

Vanaf zaterdag blik ik hier dan uitgebreider terug op het WK,......back to the Real Life

Ciao

Gino Casier

 

09:28 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-04-12

Terugblik op het EK/WK100km Seregno (de eerste nieuwsjes)

Giorgio Calcaterra werd andermaal wereldkampioen, het zilver was voor Jonas Buud en het brons voor een Italiaan (zijn naam ontglipt me). Bij de dames was het goud voor een Amerikaanse atlete, het zilver voor Zweden en het brons voor Rusland.

Nieuwsjes, correcte informatie en een uitgebreider terugblik volgen eerstdaags nog. Ik ben nog onderweg naar huize, ik heb er voor gekozen om terug te keren met een Interrailpas. Gisteren had ik een eerste stop in Como aan één van de Noord-Italiaanse meren en vandaag heb ik een prachtige treinrit achter de rug tussen Como en Brünnen aan het Vierwoudstedenmeer. Terwijl ik dit aan het tikken ben kijk ik af en toe achter me en zie door het raam van de hotellobby de besneeuwde bergtoppen. 

Later volgt ook meer over mijn prestatie in Seregno. Ik kan al vertellen dat ik mijn elfde 100km andermaal uitgelopen heb en dat ik wel ontgoocheld ben maar niet ontevreden kan/mag zijn met mijn prestatie,...ik denk 52ste in 7u39'30".

Tevens wil ik zeker ook via deze weg nog eens Gert Mertens proficiat wensen met zijn prachtige prestatie, hij liep bovendien een nieuw PR, nl. 7u 37' en ???sec. Ook Proficiat aan Marc Vanderlinden, hij finishte in 7u52'. Verder was er ook de opgave van Yves Vanhoeck en johan Watthy, zij maakten ook deel uit van de Belgische ploeg.

Sportieve groetjes en tot gauw

Gino

18:59 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-12

Onderweg naar Seregno 2012 (deel 9 - nu echt wel)

Nog efkens wat loslopen, een douchke nemen, de gepakte zak op de rug gooien en treinen naar Zaventem. En in de late namiddag gaan we dan de lucht in ( letterlijk of figuurlijk ?) en als het een beetje meezit landen we anderhalf uur later in Seregno ( normaal of fataal ? ),...tot u spreekt er ééntje die met plezier het vliegtuig neemt, ahum,....allé, als we dat overleven kunnen we volop uitkijken naar de volgende uitdaging en die start zondagmorgen om 8u in Seregno. 

In de linkerkolom vind je twee linken, ééntje naar de website van de IAU http://iau-ultramarathon.org/,...daar kan je door aan te klikken op "live coverage" normaal gezien de wedstrijd online volgen,... en ééntje naar de officiële website van de organisatie http://www.centokmseregno.com/it/diretta waar men de wedstrijd ook "in direct" of te diretta! kunt volgen,...maar dan is een mondje Italiaans wel handig denk ik :-),...alhoewel er ook een Engelstalige versie is van de website,...maar of dit ook geldt voor het "live gedeelte",...da weet ik niet.

Off we go,...sportieve groetjes,...en als het enigzins mogelijk is om in Seregno "online" te gaan,...stuur ik van aldaar nog een "update",...

Gino Casier 
10:46 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-12

Onderweg naar Seregno 2012 (deel 8 - weersvoorspelling)

Wie schreef hier een dikke maand geleden nog dat de lente in het land was aangekomen en het al zomerde terwijl de bloemetjes en de bijtjes nog maar onderweg waren? Yep, ik pleit schuldig, ook ik dacht dat het al niet meer stuk kon en was onder andere al te overmoedig te werk gegaan in onze moestuin,...maar de natuur laat zich zo snel niet vangen,...dus met uitzondering van de ruccola wacht het andere zaaigoed nog op warmere temperaturen. 

Dus om het bij den atletiek te houden, de singletjes en shortjes vlogen terug achterin de kleerkast en trainen doen we terug in lange hardloop tight en long sleeves. Hoewel ook ik snak naar een duurzaam lentegevoel brengt dit gure aprilweer ook voordelen met zich mee, vooral ook omdat blijkbaar grote delen van Europa hier onder te lijden hebben, dus ook Italië. Want hoeveel ik ook hou van de zon en zijn warmte,...het komt mijn sportieve prestaties allerminst ten goede. Dus een kijk op de weersvoorspelling voor Seregno in Lombardije, Noord Italië, leert dat we ons zondag zeker niet aan zomerse Zuiderse temperaturen moeten verwachten. Dus tenzij het 100km lang stortregent en/of er een orkaanwind blaast zal ik een andere excuus moeten zoeken dan het weer als het zondag misloopt Knipogen. Maar ter verduidelijking,...de volgende dagen ga ik niet op zoek naar excuses, maar naar het goed gevoel dat mij in staat moet stellen om een waardige prestatie neer te zetten, daar ga ik voor. 

weersvoorspelling Seregno 22 april.PNG

10:51 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-04-12

Onderweg naar Seregno 2012 (deel 7 - countdown)

* Het aftellen is nu echt begonnen, we gaan de laatste week in voorafgaand aan het WK. Veel trainingen (en al zeker geen lange meer ) staan er dus niet meer op het programma. Deze week is het dus vooral belangrijk om veel te rusten, niet te veel te stressen Lachen, m'n boeltje te pakken, de vlieger op te kruipen, niet neer te storten en als we dan uiteindelijk in Seregno gearriveerd zijn kunnen we dan met volle teugen uitkijken naar dit sportief gebeuren.

* In Seregno lopen we vijf ronden van 20km. Leuk is dat we online ( via you tube ) al eens het parkoers virtueel kunnen bekijken. Het filmpje bezorgt ons al een kijk op wat we kunnen verwachten. Hier in de Po-vlakte in Lombardije, Noord Italië krijgen we alleszins een vlakke race voorgeschoteld en lijkt me dat het uitgestippelde traject ons voldoende afwisseling te bieden heeft. We trekken onder andere door enkele parken, door woonwijken en winkelcentra, we lopen op fietspaden langs hopelijk niet al te drukke wegen,...enz....Maar misschien kan je zelf een mening vormen door eens een kijkje te nemen op youtube, gebruik hiervoor volgende link, (het filmpje duurt een 8-tal minuutjes, wordt muzikaal begeleid en vele ondertitels geven extra informatie weer,...toch de moeite denk ik) zie http://www.youtube.com/watch?v=GEpCfJXmzV4

Met sportieve groetjes

Casier Gino

19:42 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-12

Onderweg naar Seregno 2012 (deel 6 - deelnemerslijst)

De deelnemerslijst aan het EK/WK is nu online en is terug te vinden op de website van de IAU, zie http://iau-ultramarathon.org/  Daar kan je lezen dat er 35 landen aanwezig zullen zijn. Bij de "heren" vaardigen 31 landen minimaal één atleet af...maar de meeste landenteams bestaan uit 3 tot 6 atleten. Bij de "dames" vaardigen 19 landen minimaal één atlete af. Zo zie je bvb. dat Great Britain drie atletes afvaardigt maar geen mannelijk team en jammer genoeg zullen er bvb. ook geen Belgische atletes aan de start verschijnen dit jaar.


12:50 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-12

Onderweg naar Seregno 2012 (deel 5 - schrijfsel)

Tegen de middag kwam ik uit m’n tram gekropen, ik was er dan ook maar om halfzeven s’morgens ingekropen, en nee, niet na een nachtje nachtbraken, maar na een nachtje arbeiden op de fabriek. Met een suffe kop teende ik naar beneden, zelfs om 12u s’middags durf ik een ochtendhumeur te hebben, gelukkig is iedereen het huis uit. Na een ontbijt met fruit, brood, koffie en de krant ben ik m’n hoofd al aan het breken of ik nu zal gaan of niet,...is het überhaupt wel nodig dat ik ga? Ik had geen afspraak, maar ik mocht altijd binnenspringen als ik het nodig achte. Al enkele weken durft m’n linkerknie wat tegen te pruttelen. Niet hard genoeg om mij echt te hinderen, maar volledig ongestoord kan ik toch m’n weg niet gaan. Ik wikte en ik weegde, ik ga, ik ga niet,...de pijn verergert niet en de zwaarste trainingen liggen achter de rug,...ik ga wel, want een atleet moet 100% fit zijn en binnen twee weken heb je geen vriend aan een knagende knie tijdens het WK. Oké, ik ga,...maar volgend dilemma dient zich al aan, een tweestrijd tussen m’n groene gedachtengoed en de keuze voor de gemakkelijkste weg. De autosleutels lonken verleidelijk, de vierwieler is handig en snel, sportzak op de achterbank en ik kan ginder m’n training afwerken. Toch hang ik de autosleutels terug en kies voor het alternatief. Gewaagd en avontuurlijk dekt de lading niet, maar het vergt ietsje meer dan het gaspedaal indrukken.

Ik spring op de fiets en 25 minuutjes later loop ik het perron op als de trein het station binnenrijdt. Nog een klein half uurke later verlaat ik het armtierige station van Vilvoorde en met de visualisatie van de landkaart in m’n achterhoofd trek ik het zonnetje tegemoet. Als ik de fietsbrug over de E19 tegemoet loop en een vliegtuig pal voor mij groots en statig hoogte zie nemen overvalt mij een gelukzalig moment. Met een lopend stel benen onder de kont en wat afwijkend gedrag kan je soms ontsnappen aan het geleefd worden en adem je het echte leven in. Ik loop door de dorpskern van Melsbroek, trotseer het verkeer in de tunnel onder de luchthaven tussen Steenokkerzeel en Nossegem en via Sterrebeek bereik ik Tervuren, m’n einddoel.

loop Vilvoorde - Tervuren.PNG

Nadat m’n knie werd behandeld met fytotherapie en de accupunctuurnaaldjes werden verwijderd, maakte ik me op voor de terugweg. In Wezenbeek-Oppem liep ik te veel de zon achterna en kwam terecht in St. Lambrechts-Woluwe in plaats van Kraainem. Ai, we zijn nu echt wel in het stad verzeild. Puur op intuïtie trek ik verder, want hoewel het krioelt van de wegwijzers in Brussel vind je er weinig die je echt op weg kunnen helpen, en al zeker niet de lopende burger. Met behulp van de ondergaande zon, de opstijgende vliegtuigen in de verte en het scoutsgevoel baan ik me een behoorlijke rechte weg via Evere, Haren en Machelen naar Vilvoorde. Ik heb nog net de tijd om een blikje cola uit de automaat te laten rollen, vooraleer op de trein huiswaarts te springen. Moe maar voldaan en zonder pijn aan de knie geniet ik van m’n krantje, m’n boterhammetjes met kaas en tofusla en de ordinaire, maar niet te versmaden cola. loop Tervuren - Vilvoorde.PNG

18:30 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-04-12

Onderweg naar Seregno 2012 (deel 4)

* Op ultraplatform.nl kunnen we lezen dat er geen Nederlandse lopers/loopsters zullen deelnemen aan het WK in Seregno. Het hoe en waarom kan je lezen op http://www.ultraplatform.nl/

* Ook op de website van de IAU kan je de laatste nieuwtjes lezen ivm het   komende WK, zie http://www.iau-ultramarathon.org/

* De website van de organisatie kan je vinden via volgende link http://www.centokmseregno.com/ , voor de Italiaans-onkundigen zoals ik, kan je er ook kiezen voor de Engelstalige versie


19:42 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-12

Onderweg naar Seregno 2012 (deel 3)

* Gisterenmorgen ( zondag ) vielen de beentjes wonderwel mee,...ik had het na de training van de zaterdag wel wat anders verwacht,...maar het lukte vrij vlotjes om weer terug aan te zetten voor een volgende training, ditmaal trok ik terug naar m'n vertrouwd parkoers in en rond het Nachtegalenpark, dus geen gevaar om het vooropgestelde aantal kilometers te overschrijden. Iets over halverwege de training kreeg ik het toch ferm lastig om het tempo te blijven volhouden,...wellicht niet geheel onlogisch,....dan ook maar niet tegen de windmolens gevochten en gewoon gekozen voor het verder afmalen van de geplande kilometers.

* Zondagavond nog een korte hersteltraining afgewerkt in een zonnig Brandtpark.

* Vandaag bleven de loopschoenen in de kast, een moment van rust, dat al een even belangrijke plaats inneemt in een voorbereiding.


18:57 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |