26-12-11

Op naar 2012

Aan allen mooie Feestdagen toegewenst, een mooi afscheid van het Ouwejaar en een mooie verwelkoming van het Nieuwe Jaar. Op naar 2012 en moge het voor iedereen iets schitterends zijn om naar uit te kijken en nog mooier om te beleven. Veel Geluk in 2012 !

Sportieve groeten

Gino

22:11 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-12-11

Geen belletje trek, maar even flauw

Het gebruik is wellicht al zou oud als de straatstenen, maar zelfs in dit digitaal tijdperk gedijt het nog altijd vrolijk, jammer dat het voor de gedupeerden minder lollig is. Maar ach ja, uiteindelijk was ik al blij dat m'n enkel enerzijds wel van zich liet horen, maar anderzijds me geen pijn berokkende en dat ik ondanks de beperkte trainingsarbeid toch nog een behoorlijk niveau haalde. Waar ik het over heb? Zie hieronder

Na een fietstochtje van een goeie 20km startte ik vrij voorzichtig in deze Natuurloop over de afstand van een halve marathon. Ik voelde me blijkbaar goed en besloot om verder te lopen aan het tempo van 3' 45"/km ( 16km/h), zo lang dat het confortabel aanvoelde. Aan km11 kwamen we door na 41'22" en liep ik in 7de/8ste positie. Iets verder aan het haventje van Emblem zou het verkeerd lopen. Hoewel we de vorige keren hier steeds linksaf sloegen, gaf het gele pijltje nu rechts aan, en ik had iets gehoord van een gewijzigd parkoers en de twee lopers, respectievelijk een 200 en een 400tal meter voor me sloegen ook rechtsaf, dus geen twijfel, doorlopen. Niets vermoedend liep ik op m'n elan verder, ik haalde zelfs nog herinneringen op aan één van m'n trainingstochtjes tijdens deze zomer, toen ik tot m'n ongenoegen een niet gepland omweggetje gemaakt had langs het haventje van Emblem. Soit, iets veel verderop, langs het fietspad langs de spoorweg richting bewoonde kom, zag ik de lopers voor me ommekeer maakten. Ai, blijkbaar een pijltje gemist dacht ik gelaten, efkens terugkeren en dan terug aansluiten op de goede route. Tarara,...ik zag een medewerker reeds pijltjes verwijderen, ik vroeg de juiste weg voor de halve marathon, ah, linksaf zegt em,...ikke linksaf, de brug over het water, het pijltje linksaf gevolgd en ik kwam terug aan de oever, maar hé, die andere twee volgden mij niet, dit klopt niet, te doemme,...terug over de brug, kwam ik terug de medewerker tegen,....ietsje minder vriendelijk, waarvoor sorry, vroeg ik terug de goeie route,...man, man,...ietsje verder zat ik terug op het juiste traject. Nog zonder echte goeie kijk op dit abuus vermoedde ik een omweggetje van een kleine kilometer,...hum...terug tarara. Opeens doemde het bord van km15 voor me op, ik keek op m'n gps en die zat al aan 17km,...ietjs verder toen ik een groepje inhaalde vroeg ik aan hen hoe veel kilometers ze er al opzitten hadden, ééntje met een gps vertelde mij 16km, ik had er intussen al 18. Shit, da was erover en m'n goesting ook. Aan km21,1 (op de gps) kwam ik door na iets meer dan 1u20'. De laatste loodjes werkte ik gelaten af,...ik finishte aan de atletiekpiste na 1u29'03" en had 23,31km op de teller. Pijltjes omdraaien misschien net iets minder plezant dan belletjetrek, maar laat ons eerlijk zijn, minstens even flauw.

NOOT: Achteraf bevestigden velen het omgekeerde pijltje, maar de meesten hadden gelukkig toch de goeie weg gekozen (parkoerskennis?anderen gevolgd?). Blijkbaar was dit ook niet de eerste keer,...jammer voor de lopers, maar vooral ook jammer voor de organisatie en de vele vrijwilligers die er steeds weer voor zorgen dat wij hier ons ding kunnen doen. Dus aan de boosdoeners, pollen af en zoekt u een echte hobby.

20:22 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-12-11

Loopt het mis?

Of is het binnenkort gewoon helemaal gedaan met lopen? K'weet het, dat is een beetje een vrij negatieve benadering van de huidige realiteit, een realiteit dat mij onder andere gedwongen heeft om verstek te geven aan de Geitecorrida in Wilrijk. 

Een korte weergave van de feiten, maar wordt zeker vervolgd. M'n rechterenkel baart mij al enkele weken zorgen,...twee "echo's" bevestigden mijn reden tot ongerustheid,...een MRscan op donderdag 22 december moet uitsluitsel brengen of er dan al of niet sprake is van kraakbeenletsel en wat dit dan tot gevolg heeft, alleszins niet veel goeds vrees ik,....

20:31 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-12-11

Op schema

Sinds maandag 5 december zitten we terug op schema, figuurlijk dan. Hondstrouw zal ik de richtlijnen volgen die coach Ivan Hostens mooi en met inzicht op papier gezet heeft, waarvoor dank. Met de tong uit de mond en een verontschuldigend aangezichtje Onschuldig zal ik af en toe ( maar zo weinig mogelijk !!!) de coach op de hoogte brengen als ik aan een training heb moeten verzaken of dat ik het gevraagde niet goed heb kunnen uitvoeren. Na al die jaren heb ik geleerd dat je als atleet een schema moet kunnen lezen,...na al die jaren heb ik ook geleerd dat ik hoe goed ik ook kan lezen Knipogen, het verdomd moeilijk is om zelfs als ik zo ziek of een hond ben, te moe ben om m'n ogen open te houden,.... om een training aan te passen en/of zelfs te schrappen, je hebt immers een doel voor ogen,...zoals ook nu,....het schema is opgesteld met als grote doel het EK/WK 100km te Serrogno in Italië, aanstaande 22 april 2012. De selecties moeten nog gebeuren,...maar we leven op hoop, dus de volgende maanden zullen we terug vollenbak trainen met een mooie prestatie in Serregno voor ogen. Fingers crossed.

Er staan de volgende weken/maanden ook enkele (voorbereidings)wedstrijden op het programma.

- zondag 11dec'11 : GP Jean van Onselen - kerstcorrida in Wilrijk :7,5km

- zaterdag 17 dec'11 : natuurloop in Lier : 21,1km

- zaterdag 14 jan'12 : Leopoldsloop in Watervliet : 21,1km

- zaterdag 21 jan'12 : natuurloop in Lier : 21,1km

- zaterdag 11 febr'12 : natuurloop in Lier : 25km

- zaterdag 18 febr'12 : Leopoldsloop in Watervliet : 27km

- zondag 25 mrt'12 : BK marathon in Lier : 42,2km

Zoals je kunt zien staat er voor mij volgend jaar geen 6uursloop van Stein op het programma. Het zal de eerste maal zijn dat ik er niet bij ben, sinds ik in 2007 in Stein mij debuut maakte in het ultralopen. Het zal wel wat "pieken", maar dat is een (uiteindelijk klein) prijsje dat ik best wil betalen, het is immers in Serrogno dat het moet gebeuren.

Met sportieve grtjs

Gino

11:38 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-12-11

Mijn wankele tocht over een helen hoop stenen ( deel III )

So you think you can trail, so you think da ge zomaar na een rustperiode efkens tussen de soep en de patatten een 65km lange trail als hapklare brok naar binnen kan spelen,...so better think twice de volgende keer.

Olne-Spa-Olne verdient meer respect van zo'n omhoog gevallen ultralopertje dat eens een zijsprongetje wou maken naar deze alsmaar populairder wordende tak van het ultralopen. Trailrunning is een ambacht, een stiel dat je onder de kniëen moet hebben, en dat heb/had ik duidelijk niet. Het enige wat ik onder de kniëen had/voelde waren stenen, heel veel stenen. Maar kom, genoeg zelfkastijding, de steentjes hebben mij pijn gedaan, ze hebben me klein gekregen, maar ik ben er niet gesneuveld. Dus rest er mij nog voldoende tijd, energie, humor en gelatenheid om terug te blikken op mijn wat lang uitgevallen uitstapje in de Ardennen. Eén ding is zeker, elk woord dat zal neergeschreven worden zal de honger terug doen aanwakkeren om ooits terug neer te strijken in Olne.

19:13 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-11

Mijn wankele tocht over een helen hoop stenen ( deel II)

Jerome Van Dooren won in 6u 03' 19" en Bram van Rijswijck (NL) werd net als vorig jaar tweede in 6u 07' 45". Het podium werd vervolledigd door Fabian Magnee, die finishte na 6u 09' 54".

Ik finishte uiteindelijk als 32e in 7u 09' 51", er waren uiteindelijk 316 finishers.

Eerste vrouw werd Sandra Houlait die nagenoeg samen finishte met (of net voor, als het in sprintje werd beslecht ? ) Dorota Kosinska. Ze overschreden de finishlijn na respectievelijk 7u 54' 50" en 7u 54' 52". Anita Joziasse werd derde dame.

16:02 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |