17-12-11

Geen belletje trek, maar even flauw

Het gebruik is wellicht al zou oud als de straatstenen, maar zelfs in dit digitaal tijdperk gedijt het nog altijd vrolijk, jammer dat het voor de gedupeerden minder lollig is. Maar ach ja, uiteindelijk was ik al blij dat m'n enkel enerzijds wel van zich liet horen, maar anderzijds me geen pijn berokkende en dat ik ondanks de beperkte trainingsarbeid toch nog een behoorlijk niveau haalde. Waar ik het over heb? Zie hieronder

Na een fietstochtje van een goeie 20km startte ik vrij voorzichtig in deze Natuurloop over de afstand van een halve marathon. Ik voelde me blijkbaar goed en besloot om verder te lopen aan het tempo van 3' 45"/km ( 16km/h), zo lang dat het confortabel aanvoelde. Aan km11 kwamen we door na 41'22" en liep ik in 7de/8ste positie. Iets verder aan het haventje van Emblem zou het verkeerd lopen. Hoewel we de vorige keren hier steeds linksaf sloegen, gaf het gele pijltje nu rechts aan, en ik had iets gehoord van een gewijzigd parkoers en de twee lopers, respectievelijk een 200 en een 400tal meter voor me sloegen ook rechtsaf, dus geen twijfel, doorlopen. Niets vermoedend liep ik op m'n elan verder, ik haalde zelfs nog herinneringen op aan één van m'n trainingstochtjes tijdens deze zomer, toen ik tot m'n ongenoegen een niet gepland omweggetje gemaakt had langs het haventje van Emblem. Soit, iets veel verderop, langs het fietspad langs de spoorweg richting bewoonde kom, zag ik de lopers voor me ommekeer maakten. Ai, blijkbaar een pijltje gemist dacht ik gelaten, efkens terugkeren en dan terug aansluiten op de goede route. Tarara,...ik zag een medewerker reeds pijltjes verwijderen, ik vroeg de juiste weg voor de halve marathon, ah, linksaf zegt em,...ikke linksaf, de brug over het water, het pijltje linksaf gevolgd en ik kwam terug aan de oever, maar hé, die andere twee volgden mij niet, dit klopt niet, te doemme,...terug over de brug, kwam ik terug de medewerker tegen,....ietsje minder vriendelijk, waarvoor sorry, vroeg ik terug de goeie route,...man, man,...ietsje verder zat ik terug op het juiste traject. Nog zonder echte goeie kijk op dit abuus vermoedde ik een omweggetje van een kleine kilometer,...hum...terug tarara. Opeens doemde het bord van km15 voor me op, ik keek op m'n gps en die zat al aan 17km,...ietjs verder toen ik een groepje inhaalde vroeg ik aan hen hoe veel kilometers ze er al opzitten hadden, ééntje met een gps vertelde mij 16km, ik had er intussen al 18. Shit, da was erover en m'n goesting ook. Aan km21,1 (op de gps) kwam ik door na iets meer dan 1u20'. De laatste loodjes werkte ik gelaten af,...ik finishte aan de atletiekpiste na 1u29'03" en had 23,31km op de teller. Pijltjes omdraaien misschien net iets minder plezant dan belletjetrek, maar laat ons eerlijk zijn, minstens even flauw.

NOOT: Achteraf bevestigden velen het omgekeerde pijltje, maar de meesten hadden gelukkig toch de goeie weg gekozen (parkoerskennis?anderen gevolgd?). Blijkbaar was dit ook niet de eerste keer,...jammer voor de lopers, maar vooral ook jammer voor de organisatie en de vele vrijwilligers die er steeds weer voor zorgen dat wij hier ons ding kunnen doen. Dus aan de boosdoeners, pollen af en zoekt u een echte hobby.

20:22 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Gino,

Ik vond het al raar dat je naar uw normen zo laat arriveerde. Ik ging ervan uit dat de problemen met je enkel weer waren opgedoken, maar het was dus dit. Ook héél frustrerend (ik kan er - in iets mindere mate - van meespreken, want ik ben ook 500m verkeerd gelopen), maar gelukkig is het minder erg dan een blessure.

Groeten

Tom

Gepost door: Tom Van Dyck | 18-12-11

De commentaren zijn gesloten.