28-11-11

Mijn wankele tocht over een helen hoop stenen (deel I)

Gisteren heb ik mijn "echt" debuut gemaakt in/op een "trail"run. Oké, in september 2008 heb ik ook deelgenomen aan de UTMM (ultra trail miles marathon, 68km) in het Zoniënwoud en ik werd er derde in net geen 5u. Maar hier horen toch enkele kanttekeningen bij. De conditie was toen een pak beter ( ik was in de voorbereiding van het EK/WK100km in Tarquinia,Italië, nu kom ik uit een rustperiode), de hellingen waren er een pak lager en vooral veel korter en bovenal de paden die we toen voorgeschoteld kregen waren ondanks dat ik een verstokte vegetariër ben, meer spek voor mijnen bek. In het prachtige bos ten Zuiden van onze hoofdstad liep ik toen gezwind over de lichtglooiende en goedbeloopbare paden. Gisteren zat ik te knoeien op de sterkhellende padjes die daarnaast ook nog bedolven werden onder de vele mooie gevallen herfstkleuren en de talrijk aanwezige stenen weliswaar onzichtbaar maakten maar verder een kwelduivel waren voor mijn reeds geteisterde enkels. Maar met de naam van de website van de organisatie in gedachten (courirpourleplaisir) probeerde ik het niet aan mijn hart te laten komen. Daarnaast wou ik ook de start van m'n voorbereiding (begin december)van het nieuwe ultraseizoen niet in gevaar brengen. Maar ik vrees ook dat ik eerlijk moet toegeven dat zelfs een goeie Gino in topvorm hier ook geen potten zou breken. Maar verder was het een leuk uitstapje in de prachtige natuur, een tof weerzien met vele bekenden, een aangename kennismaking met de wereld en het publiek van het trailgebeuren,...dank ook aan de organisatie om dit mogelijk te maken.

Een verslagje van Olne-Spa-Olne volgt nog, de uitslag hebben jullie ook nog te goed ( ik ook trouwens :-), want ik heb er geen flauw benul van waar ik nu uiteindelijk geëindigd ben), hopelijk vind ik ook nog wat foto's,.....met sportieve groeten en tot gauw

15:55 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-11

Les quatre cimes de pays d'Herve ( deel 2 )

In deel 1 had ik het over een prachtige, maar behoorlijk pittige loop. Over dat voorvoegsel "behoorlijk pittig" heb ik toch efkens nagedacht. Eerst stond er "loodzwaar", maar dat zou de waarheid misschien onrecht aandoen, want hierop zou wellicht zeker repliek komen met de wellicht terechte stelling dat er nog veel zwaardere wedstrijden te vinden zijn. Het anderzijds afdoen als een natuurloopje waarbij enkele bultjes moeten overwonnen worden zullen mijn bovenbenen dan ook niet graag horen. Want ik moet het voor mij sinds lang ongekende terug bekennen. Het is maanden, zoniet jaren geleden dat ik nog zo'n moeite gehad heb met het afdalen van de trappen. Zelfs na het lopen van m'n nieuw PR op de marathon begin dit jaar in Antwerpen liep ik s'anderdaags gewoon terug vrolijk rond. Nu is het toch even iets anders,...gisteren heen en terug naar het werk gelopen,...gelukkig was het al donker bij het terug huiswaarts keren, want het was geen zicht en vooruit ging het ook al niet Tong uitsteken. Maar natuurlijk zal naast de aard van het parkoers ook de beperkte trainingsarbeid van de voorbije weken de oorzaak zijn van deze stramme spieren. Ofschoon ik maar kon rekenen op een basisconditie ( weliswaar aangevuld met de restenergie van de trainingsintensiteit van het voorbije jaar,...) ben ik behoorlijk tevreden over mijn prestatie van de voorbije zondag. Of dit nog voldoende zal zijn om het wellicht nog zwaardere Olne-Spa-Olne te overleven zullen we volgende week wel ervaren. 

Hieronder een kijk op het profiel van les 4 cimes de pays d'Herve.

profiel quatre cimes de pays d'Herve bis.png

11:07 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Les quatre cimes de pays d'Herve ( deel 1 )

Voor een volledige uitslag zie http://www.afy.be/quatrecimes_2010/corpus.php?annee=2011&...

Hieronder een kijk op de toptien van deze prachtige, maar behoorlijk pittige loop. 

1) Zaradzki Robert 2h01'45"

2) Charlier Jean-François 2h03'51"

3) Kaers Pascal 2h05'30"

4) Alsteen Luc 2h08'40"

5) Recker Marcel 2h09'52"

6) Casier Gino 2h12'00"

7) Maron Didier 2h12'44"

8) Nevelsteen Kristof 2h13'22"

9)Amato Raphael 2h14'23"

10) Willems Winfried 2h15'05"

10:20 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-11-11

APSO-cross te Zandhoven

Reconstructie van een sportieve namiddag

* Omstreeks 13u thuis vertrokken voor een fietsritje met de citybike richting Zandhoven. Via het ringfietspad reed ik naar het Rivierenhof en aldaar gekomen volgde ik de fietsknooppunten door een mooi stukje natuur aan de Oostkant van Antwerpen. Via Wommelgem en Wijnegem bereikte ik het Albertkanaal. Vanaf hier zette ik een tandje bij, maar dat leverde niet echt veel snelheidswinst op want ik moest tegen de wind inbeuken. Omstreeks 14u 30 arriveerde ik aan de sporthal van Zandhoven.

Fietstrip : 29,83km in 1u 20' 11"

                   - 5 km in 14' 32" ( 2' 54"/km )

                   - 12 km in 32' 19" ( 2' 41"/km )

                   - 9 km in 22' 06" ( 2' 27"/km)

                   - 3,82km in 11' 14" ( 2' 56"/km )

* Ik was blijkbaar dan toch nog ruimschoots op tijd, de seniors zouden pas starten omstreeks 16u. Tijd genoeg dus voor een babbeltje met de vele bekenden en om ook nog een goeie 4 km in te lopen en het parkoers te verkennen. Deze mooie boscross lag er heel goed bij, dus ik besliste om met m'n trailschoentjes te lopen en niet met spikes, dit om toch ook mijn ietsje gehavende enkels niet extra te belasten.

* Om 16u was het dan eindelijk zo ver. Als oudste (39j) van den hoop ( 34 seniors, bij de vriendenclubs ben je senior tot aan je 40ste) stond ik vrij ontspannen te wachten op het startschot. Zoals altijd keek ik met tegenzin uit naar die eerste meters dat altijd een stormloop is om als eerste het veld, "of in deze" het bos in te duiken. M'n ambities waren vrij beperkt, want het zou vooral teren worden op m'n basisconditie en zien hoe ver ik daar mee raakte. 

Ik miste compleet mijn start en moest midden in het pak het bos in. Toch slaagde ik er in om vrij vlotjes al voor halverwege van de eerste ronde aan te sluiten bij de kopgroep. Tijdens de tweede ronde moest ik harken om als vijfde man te kunnen blijven volgen. En bij het ingaan van de derde ronde kwam de bevestiging van wat ik al wist, ik ben niet in topvorm. De eersten waren al gaan vliegen, ik verlies nog twee plaatsjes, maar ik win er ook ééntje en ik finish dus uiteindelijk als 6de op ietsje minder dan een minuut van de winnaar.

Uitslag toptien, seniors 6km ( volgens m'n gps 5,82km )

1)Tom Van Dyck (28j) 20'14"

2) Van der Auwera  Des (23j) 20'25"

3) Vervloet Dennis (21j) 20' 32"

4) Kinders Tommy (23j) 20' 38"

5) Van Havermaet Hans (33j) 20' 49"

6 ) Casier Gino (39j) 21' 12"

7) Hendickx Simon (19j) 21' 47"

8) Verbruggen Bart (21j) 21' 57"

9) Jongenelen Koen ( 21j ) 22' 10"

10) Wouters Steven (33j) 22' 15"

M'n rondetijden :

1,43km in 4' 49" ( 3' 23"/km)

1,47km in 5' 13" ( 3' 33"/km)

1,46km in 5' 30" ( 3' 46"/km)

1,46km in 5' 38" ( 3' 50"/km)

* Na afloop van de wedstrijd nog iets gedronken, mij omgekleed en terug de fiets op om de terugweg aan te vatten. Het begon al te schemeren en als ik Wijnegem naderde via het Albertkanaal was het al donker. Vanaf dan volgde ik een ietsje gewijzigde route ten opzichte van de heenweg, gewoon om de onverlichte paden te mijden.

Fietstrip : 30,28 km in 1u 33' 29"

* Iets na halfzeven terug thuis van wat een aangename en alternatieve training mag genoemd worden. Maar tijdens de terugrit realiseerde ik opeens dat ik één van m'n laatste crossen ( zoniet m'n laatste? wie weet) gelopen heb bij de seniors in het circuit van de vriendenclubs (omgeving Antwerpen). En dit besef doet me geen plezier, ik heb helemaal nog geen goesting om de strijdbijl al te begraven tegen al dat jong geweld. Al klinkt de huidige gebruikte term "masters" gelukkig al ietsje minder "oud" dan het vroegere gebruikte "veteranen"categorie. 

Je wordt oud papa,....shit zeg :-)

19:26 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-11

Een zonnige herfst,...tot nu toe

M'n sportieve vakantie loopt stilletjesaan ten einde, dit zal ook wel z'n invloed hebben op het wat lome blogverkeer van de voorbije weken. Helemaal stil liggen heb ik mezelf nog niet gegund of is de kunst van het absolute niksdoen gewoon niet voor mij weggelegd?:-)

Ik hoop dat ik binnenkort als er terug volgens schema zal getraind worden, fit en uitgerust zal kunnen beginnen aan de voorbereiding van een mogelijke deelname aan het EK/WK 100km in Italië. Want hoewel het aantal weekkilometers eerder beperkt zijn, heb ik nog niet het gevoel dat m'n batterijen terug volledig opgeladen zijn. Of is het gewoon dat herfstgevoel, het vallen van de bladeren,.....hoewel we tot nu toe zeker nog niet hebben mogen klagen, we mogen gerust spreken van een zonnige en warme herfst.

In november spellen we ons zeker terug wat meer een borstnummer op. Zondag 13 november kom ik aan de start van "Les 4 cimes du pays de Herve", een 33km lange en mooie koers in het land van Herve. En twee weken later trekken we onze loopschoentjes aan voor de 64km lange Trail'klassieker Olne-Spa-Olne.

En om dit stukje nog wat op te fleuren, hieronder nog een foto'ke van het voorbije WK in Winschoten

Met sportieve groetjes

Gino

groepsfoto vlaggenparade Winschoten.JPG

 

19:38 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |