28-06-11

Nieuws zonder al te veel woorden

* Er worden twee ploegen afgevaardigd naar het EK-WK Winschoten 100km te Winschoten (NL).

- De A-ploeg bestaat uit volgende lopers : Pieter Vermeesch, Yves Vanhoeck, Gino Casier en Gert Mertens

 

 - De B-ploeg bestaat uit volgende lopers : Yves Dedappere, Kurt bomeré, Patrick Molemans, Matthew Boukhuyt en Johan Watthy en Marc Vanderlinden

* Verder wou ik zeker ook nog meegeven dat de website "ultraned" een nieuwe nieuwsrubriek opgestart heeft. Dit kunnen we alleen maar toejuichen!!! Tweewekelijks of maandelijks zal de redactie een overzicht bundelen van het belangrijkste marathon- en ultranieuws met vooral aandacht voor Belgische en Nederlandse atleten. Het eerste nieuwsberichtje kan je hier lezen http://www.ultraned.org/n_item/f5342.php

 

 

20:25 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-11

Tijd om terug vooruit te blikken

Met te veel achterom te kijken, riskeren we nog meer blutsen en builen op te lopen, dus laten we maar voor ons uitkijken en zien wat de toekomst brengt. 

De selecties voor het WK in Winschoten moeten nog bekendgemaakt worden,...maar ik mag toch de hoop koesteren denk ik dat ik er zal bij zijn. Dus "weliswaar onder voorbehoud" kunnen we stellen dat de Run Winschoten op 10 september m'n volgende en eveneens "tiende" 100km wedstrijd wordt. De volgende uitdaging staat met nog een goeie twee maand te gaan nog net niet voor de deur, maar komt toch al stilletjesaan de oprit opgereden.

Er rest mij nog een weekje waarin de focus vooral ligt op recuperatie en herstel en daarna nemen we met hernieuwde moed terug de draad op.

Met sportieve grtjs

22:57 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-11

Een terugblik op de voorbije NVV

Er zijn nog heel wat mijmeringen over de voorbije Nacht, maar intussen gaat het leven gewoon voort en kan de klok niet meer teruggedraaid worden. Als ik er de tijd, de woorden en de herinneringen voor vind hebben jullie nog een wedstrijdverslagje tegoed. Verder ben ik ook blij met de aandacht van de pers (de regiopagina's van de Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad), niet alleen voor mezelf, maar in eerste instantie ook vooral voor het ultralopen. Hieronder ook nog een kleine opsomming van wat er her en der te lezen valt op het internet ivm de voorbije NVV. Ik probeer die eerstdaags nog aan te vullen indien nodig.

Met sportieve grtjs

De regionale Westvlaamse TV

http://www.focus-wtv.tv/programma/wtv/nacht-van-west-vlaa...

De website van de Vlaamse Atletiekliga

http://www.val.be/default.aspx?mnuid=2&nid=1297&p...


11:09 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-11

Een mooi Voorjaar eindigt in

Een mooi Voorjaar eindigt in "mineur". Bewust hield ik "mineur" uit de titel omdat dit zo dramatisch klinkt, terwijl mijnen "Nacht" weliswaar geen drama was, maar in de verste verre ook alles behalve een "blijspel". En eigen aan mij is dan ook dat de ontgoocheling er gewoonweg van afdruipt en dat geeft een beeld van een mens dat zeker niet z'n schoonste kant belicht. Toch ben ik meer dan dankbaar voor de bemoedigende woorden en de welgemeende felicitaties die ik al heb mogen ontvangen. Want één van de positieve dingen is toch dat ik ook m'n negende 100km wedstrijd heb uitgelopen en voor de achtste maal onder de 8u ben geëindigd. Verder toch ook een dikke Proficiat aan alle finishers, aan Pieter met z'n tweede plaats en "een bevestiging van" z'n sub 7u chrono waar hij al zo lang naar uitkeek, aan Yves Vanhoeck die een prachtig debuut maakte, aan Yves Dedappere, Kurt Bomeré, Joris Rommelaere met hun mooie progressie dat ze gemaakt hebben,aan Gert Mertens die deze keer een sub8u chrono niet liet liggen Knipogen, aan Dora Vandewaetere met haar Belgische titel, aan Heidi Janssens met haar Belgische titel V35, aan Elisa Neyens met haar Belgische titel V55 en mijn excuses voor wie ik nog vergeten heb. Hieronder een kijk op de toptien, voor de volledige uitslag zie http://www.nvv.be/images/stories/documenten/2011_100km.pdf 

De komende dagen volgt zeker nog een verslagje, wat bedenkingen en andere nieuwtjes, met sportieve groetjes

toptien NVV 2011.png

11:59 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-06-11

Het aftellen word ik stilletjes aan moe

Aftellen is het slechtse wat je kan doen, dan duurt het wachten eens zo lang, dat hebben we allemaal al wel eens gehoord. Maar jà:-)

De voorbije nacht acht uurtjes arbeid geleverd en nu zit de werkweek er al op, dus m.a.w. vier dagjes verlof. Tijd om te genieten, te ontspannen, te rusten,....enz....maar wat doet een mens zoals ik? Aftellen :-)

En weet je wat het ergste is? Als dan vrijdagavond omstreeks 20u het moment  eindelijk gekomen is, als het startschot weerklinkt en onze loopschoenen vol overgave het asfalt mogen kietelen, dan blijven we aftellen, het zal sterker zijn dan mezelf, het zal deel uitmaken van de strategie dat me door de Nacht zal loodsen, het aftellen zal blijven voortgaan, kilometertje per kilometertje, totdat ik het moe word en vooral tot ik er moe van wordt. Maar ik zal lopen en blijven lopen tot de countdown ten einde is, totdat 0 = finish. 

De laatste dagen zullen we niet alleen proberen geregeld de beentjes te ruste te leggen op de poef van onze "stressless", maar ook eens proberen dat aftelraampje in dat koppeke van mij het zwijgen op te leggen, door bvb. o.a. een bezoekje te brengen aan het wielermuseum te Roeselare. 

Met sportieve groetjes

22:48 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-11

Het aftellen gaat voort

We schrijven vrijdagavond 10 juni 2011 omstreeks 21u. Over exact een week schrijven we niet, maar lopen we ergens tussen Torhout en Lichtervelde, of gaan we de andere richting uit? want het parkoers is gewijzigd.

Toen we een dikke week geleden begonnen met aftellen naar de Nacht toe, was het tijdens de voorbije maanden zorgzaam opgebouwde vertrouwen nog sterk aanwezig in dat koppeke van mij. En geloof me vrij een sterke prestatie zit niet alleen in de benen, het zit ook tussen de oren, menig sportman en sportvrouw zal dit kunnen beamen. De zondag stond er nog een laatste iets langere en doorgedreven training op het programma. Het werd een complete off-day, un jours sans, geweunweg leeg, ik kon zelfs het basistempo in deze training niet aan, .........so what? Et alors? En tonne? Hoor ik jullie denken, iedereen heeft toch eens een slechte dag. Yep, klopt, maar dat is een beetje het aard van het sportbeestje, en ook het tijdstip was een beetje ongelukkig, maar anderzijds was het die zondagmorgen ook verschrikkelijk "laf", "drukkend warm",...dus proberen we het daar maar op te steken, intussen de twijfel de hele week meezeulend omdat het tijdens de volgende trainingen ook nog niet echt vlotte.

Maar exact één week voor de start van het BK werd er alvast één plooi in het gedeukte vertrouwen terug gladgestreken tijdens een weliswaar kortere maar bovenal uitgeregende training. In park den Brandt ging het tempo rondje per rondje vlotjes omhoog. Zonder echt diep te moeten gaan kon ik met enkele mooie rondetijden op zak terug afslaan naar huize toe. De neerpletsende regen op het voetpad kon mij niet deren, dat beetje herwonnen vertrouwen was voor mij als zonneschijn.

Nu kunnen we, weliswaar met een klein hartje, het aftellen voortzetten. Ook terug een beetje dromen zou geen kwaad kunnen, ideaal om de "Nacht" door te komen, ook die van West-Vlaanderen.


21:58 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-06-11

Het aftellen naar de Nacht van Vlaanderen is begonnen ( deel 2)

We hebben een prachtige lente achter de rug en nat werden we alleen van het zweet en in de douche achteraf. De laatste dagen lijkt er een einde gekomen te zijn aan de droogte, maar zweten doen we nog steeds en daarvoor moeten we nog niet eens den "actieven" gaan uithangen, hier in het Antwerpse ( en wellicht omstreken) is het "laf" of m.a.w. drukkend warm, wat de weermannen en/of weervrouwen ook mogen vertellen. Mijn inziens is het een nieuwe trend om na een al of niet lange periode van hitte een temperatuursdaling te dramatiseren en als je wat verstrooid bent zou je van de weeromstuit op zoek gaan op zolder (hebben we niet) naar je berenmuts ( heb ik ook niet) om je hiertegen te wapenen en dan de dag erna bij ca.20°C maar wat blij bent dat je niet gevonden hebt wat je ook niet hebt. Nu we het toch over het weer hebben, was ik toch al wat nieuwsgierig naar wat de weerkaarten ons onder voorbehoud te vertellen hebben voor de "Nacht" van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni. 

voorlopige weersvoorspelling NVV2011bis.png


19:15 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-11

Het aftellen naar de Nacht van Vlaanderen is begonnen

Of laat het ons zo stellen, ik zal er alleszins mee beginnen. En ik zal daarbij wellicht niet de eerste en enige zijn. 

* De organisatie die telt wellicht al niet meer af. Als de ene editie afgelopen is, begint s'anderdaags wellicht al de voorbereiding van de volgende editie. Neem zeker eens een kijkje op de vernieuwde site : http://www.nvv.be .......... Als atleet/atlete kunnen we alleen maar dankbaar zijn dat zo veel mensen tijd en energie steken in de organisatie van zo'n gebeuren, evenals de vele vrijwilligers die vooraf en op de "Nacht" zelf een handje toesteken.

* Elke atleet/atlete heeft zo wel z'n eigen manier van toeleven naar een wedstrijd toe. Daarnaast speelt nog de al of niet aanwezige gedrevenheid en het belang die de atleet/atlete aan deze wedstrijd toedicht een belangrijke rol. Maar met quasi zekerheid kan ik stellen dat ik wellicht niet de enige ben die al aan het dagdromen geslagen is.

* Of je nu aftelt of niet, in je bed ligt te woelen of duizend en één winstdromen geniet, vol ongeduld je eigenhandig gemaakte scheurkalender terrorriseert, er is maar één iets dat telt en dat is de "Nacht" zelf. En zelfs dan gaat het tellen nog voort, nog zo veel kilometers te gaan, al zo veel uurtjes en minuten zijn afgeklokt, ik lig in zoveelste positie. Lopen alleen met de beentjes, ik denk het niet. Nog veertien nachtjes slapen...........

 


11:19 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-11

Vol bewondering

Met het gebruik van superlatieven moet je voorzichtig zijn, overmatig gebruik kan de waarde er van doen dalen, maar ik denk dat ik in dit geval niet overdrijf als ik zeg dat ik vol verwondering was van de prachtige prestatie van de 52e jarige Marc Vanderlinden, in een nabij verleden nog coach van mij. Marc heeft een erelijst bijeengelopen om "u" tegen te zeggen, klik maar eens op de foto hier in de rechterkolom. Nog steeds zet Marc prestaties neer waar velen alleen maar van kunnen dromen, zoals een 4de plaats in de 6-uren van Stein begin maart 2011 met ietsje meer dan 82km. 

Op enkele kilometers van de finish van de 20km van Brussel tijdens de klim op de Tervurenlaan ging ik nog vol door, ik haalde nog enkele atleten in en kreeg de eerste Dame terug in het vizier. Bij het ingaan van de laatste (vlakke) kilometer ging ik haar voorbij, maar werd ietsje verder toch nog ingehaald door een ontketende Marc Vanderlinden. De trainingen van de voorbije dagen/weken zaten duidelijk nog in m'n benen en kuiten (donderdag nog 30km en de vrijdag nog 40km), maar ik was blij dat ik nog het karakter en de energie had om aan te pikken. Samen stoomden we volop door naar de finish, ik moest alle zeilen bijzetten om bij de Marc te blijven, maar dit moment was enig mooi, ik wou en zou samen finishen met de Marc. Hoewel ik uiteindelijk toch voor de Marc geklasseerd sta in de uitslag (Marc was ietsje eerder dan ik de officiële startlijn gepasseerd, uitslag op basis van nettotijd ) was het niettemin duidelijk dat Marc de betere was, maar dit geldt zowiezo voor gans z'n loopcarrière.

Dat Marc nog niet toe is aan z'n loopseizoen is overduidelijk, met veel respect kijk ik al uit naar z'n volgende uitdaging, maar meer hierover zeker later. Al benieuwd, neem zeker al eens een kijkje op http://1001courses.wordpress.com ( Tour de Belgique en solo du 1/7 au 15/08/2011

IMG_3407.JPG10:52 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |