10-12-10

De jacht op een nieuwe sub 7u30' (deel 4)

Tijdens het eerste wedstrijdgedeelte lopen Nid en ik veelal samen. Geregeld moeten we ook eens het muurtje opzoeken, en dan zorgt een plaspauze er voor dat we elkaar efkens uit het oog verliezen, maar iets verder komen we steeds terug samen. Ergens halverwege koers gaat Nid nog eens de kant opzoeken, maar na deze plaspauze zie ik Nid niet meer in m'n spoor terugkeren, iets verder zou hij blijkbaar ook opgeven. Mijn wedstrijd verloopt ondertussen vrij goed. Geen buik,maag of darmproblemen, de beentjes klagen ook nog niet, ik verzorg mijn bevoorrading en doe gewoon m'n ding. Ondertussen had ik ook te horen gekregen dat de organisatie een oplossing gevonden had voor het euvel van in het begin van de race. Elke atleet/atlete moet/mag één kleiner rondje lopen. ( Eén ronde verminderd met 1325m) De officials moeten dit extraatje in goede banen leiden. Aan de "chip"mat ter hoogte van de finish wordt ik op de hoogte gebracht dat ik een "short lap" moet lopen en aan het aangeduide draaipunt noteren officials ons borstnummer. 

Verder wordt de wedstrijd ook gelopen in het koppeke. Formules worden gemaakt, formules worden gekraakt. Vraagstukken gaan niet over hoeveel appels er in een perenmand liggen als je er de bananen uithaalt, maar eerder in de trant van "Hoeveel kilometer moet ik aan het "specifiek"tempo lopen om zoveel kilometer aan kruiptempo te mogen lopen en nog steeds als resultaat een sub 7u30 te bekomen. Je kunt je niet voorstellen hoeveel rekenkundige scenario's er in dat hoopje gedachten circuleren, maar het resultaat kwam steeds uit op een sub 7u30, voor vandaag was dit gewoonweg een axioma, onder geen enkele beding kon ik iets anders aanvaarden. 

Naar het einde toe werd het natuurlijk moeilijker, niet te zeggen vrij lastig, de voetjes begonnen serieus te lijden onder het constant stijgen en landen op moeder aarde, ik verplichte mezelf toch nog zo veel mogelijk m'n bevoorrading te verzorgen, ik kroop in m'n coconneke, blik op oneindig maar met het doel als stip voor m'n ogen. Na 7u 26' finishte ik als 31e, de jacht was voorbij en er was geen vogel geschoten, laat die maar vliegen, als gids voor een volgend doel.

19:07 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.