24-11-10

De jacht op een nieuwe sub 7u 30' (deel 3)

startzone WK Gibraltar 2010.png

Onmogelijk wordt in het woordenboek uitgelegd met "niet kunnen gebeuren", ewèl ik ben niet gauw overtuigd als men zegt dat er iets "onmogelijk" is. Muren zijn niet alleen een "rechtsstaand" feit, maar ook iets waar ik geregeld tegenaan loop, dan pas ben ik zeker dat er ééntje staat. "Da kan niet" roept bij mij steeds weerstand op en toch, toch kwam het uit mijnen mond na nog geen 10' wedstrijd toen het lopersgilde quasi tot stilstand kwam en heel wat handen verbauwereerd de lucht ingingen, "t'is nie meuglijk".

startboog WK Gibraltar 2010.png

Kampioenschappen gaan er natuurlijk prat op dat de correcte afstand gelopen wordt, maar er is geen andere keus, dat is gewoonweg een vereiste. De logica zelve denk je, klopt, noem het een stelregel, een axioma, miereneukerij, wat dan ook, maar een marathon is 42,195km, en een WK 100km is 100km lang en niet 99,75 of 100,25. Dus werd er in Gibraltar een aanloopstrook aan de 18 volledige rondjes (5065m) gebreid. In die aanloopstrook zat er een "lus" die we éénmaal moesten dichtknopen, ge hoort me al afkomen,...yep,...na die eerste lus moesten we links houden en de weg vervolgen, maar afhankelijk van de juiste versie ( die ken ik niet), reed de "vóór rijdende politie op aangeven van een verstrooide seingever (of stond die er nog niet? dat weet ik dus niet) terug rechtsaf en trokken we met z'n allen aarzelend en vol ongeloof (want iedereen beschikte wel over de juiste parkoerskennis) de lus weer open. Coach André riep me toe van gewoon te volgen. Ik denk dat we deze keer van geluk mogen spreken dat het kuddegevoel ditmaal overheersend was, stel je voor dat de groep zich had opgesplitst in twee overtuigingen, dan was de chaos compleet. Nu werd er een beetje lakoniek gereageerd. Bang wachtte ik de nieuwe passage aan het kritieke punt af, ik zag dit WK al in een algehele fiasco eindigen, maar gelukkig was de reactiesnelheid van de overigens meer dan puike organisatie accuraat (hoewel dit jammer genoeg als schaduw boven dit WK zal hangen) en werden we de goeie weg opgestuurd.

aanvangsfase WK Gibraltar 2010.png

Ik realiseerde me nu ook wel dat dit mijn streven naar een nieuwe sub 7u30' extra moeilijk zou maken, want op dat moment ging ik er gewoon vanuit dat dit WK een goeie 101,...km zou tellen. Ik maande mezelf aan dit akkefietje uit m'n gedachten te verbannen en me terug te focussen op de wedstrijd. Ik zou me gewoon verder baseren op de bestaande kilometeraanduidingen, de jacht op een nieuwe sub7u30 was geopend. Toen was ik nog onwetende dat de organisatie en de IAU vanaf het moment van de feiten zich het hoofd hebben gepijnigd met het zoeken van een oplossing, zodat wij atleten/atletes toch exact 100km voorgeschoteld zouden krijgen.

10:53 Gepost door Gino Casier | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.