31-05-10

Vestingloop s'Hertogenbosch


Het knaagde toch wel, Brussel niet kunnen lopen, de honger naar competitie was groot. Het was geleden van de 100km in Kopenhagen dat ik nog een startnummer opgespeld had. De alternatieven in België waren nagenoeg nihil. In de Ardennen waren er wel enkele wedstrijden, maar te ver en te vroeg.
Uitwijken naar net boven de grens was een optie, maar dan moest ik me nog wat informeren via het World Wide Web. De halve marathon in Almere benaderde de 20km van Brussel het meest, maar na-inschrijvingen waren niet meer mogelijk. Tilburg was de meest nabije optie, maar hier ging het slechts om 10km. s'Hertogenbosch organiseerde naast een 5 en een 10km ook een 15km wedstrijd langs de vesten in een mooi stukje natuur.
Ik had de knoop nog niet doorgehakt, wordt het gewoon trainen of toch een wedstrijd? Na een hele morgen m'n draai niet vinden in de gewone dingen des levens zag ik omstreeks 12u het licht en ik zou het niet meer loslaten. Vlug m'n boeltje bijeengepakt, een kusje aan vrouw en kinderen en de auto in. Om 14u 10 was de start. Jawaadde, deze allesbehalve professionele wedstrijdvoorbereiding was niet van mijn gewoonte.
Vlug efkens stoppen aan de bakkerij voor m'n rijsttaart, de werken aan Kleine Bareel omzeilen door de E34 te nemen richting Eindhoven, we waren vertrokken voor een dolle namiddag.
Omstreeks 13u30 rij ik s'Hertogenbosch binnen, wegbeschrijving naar de inschrijving botst op een omleiding wegens, wie had dat kunnen denken, een loopwedstrijd. Uiteindelijk vind ik een reglementair plaatsje dat me de nodige muntjes kost. Hop, te lope naar de inschrijving. Aan de start en finishzone heerst een gezellige, drukke sfeer. Ik kan me nog net inschrijven, maar was op dat moment nog niet op de hoogte van het "missertje" dat ik hier zou maken.
Vlug terug naar de auto, nummer opgespeld, chip aan de schoen, teruglopen naar het centrum, nog vlug een plaske en dan de startzone opzoeken. Nog één of twee minuten schat ik. Gelukkig ben ik niet van de dikste en ik wurm me door twee hekken door in de startbox, ik schuif op naar de eerste rij en zie tot m'n verwondering enkele tientallen meters voor me nog een groep lopers. Ik vraag, "zijn dat de rappe mannen" en krijg een vriendelijke "ja hoor" te horen. Zonder twijfelen spurt ik naar de eerste groep en net voor het aftellen sta ik zowaar bijna op de eerste rij. De adrenaline giert door m'n lijf.
Na het startschot ben ik vrij goed weg, en loop zowaar al direct in een toptien positie. Ik moet lachen, "niet te doen" denk ik, wat een impulsieve ingeving te weeg kan brengen. De benen voelen goed aan, en conditioneel voel ik me ook wel goed. Hopelijk kan ik het goeie gevoel van de voorbije trainingen bevestigen.
Ik loop al snel in zevende positie en zou die plaats niet meer afgeven, ik win een plaatsje en ik verlies er één. Ik geniet van de wedstrijd en de mooie omgeving, de wel strakke wind neem ik voor lief. Het immer enthousiaste publiek bij onze Noorderburen maakt het gebeuren nog extra leuk, met een glimlach op het gezicht finish ik de exacte 15km na 53' 31".
In al m'n haast en onwetenheid had ik me wel blijkbaar ingeschreven als "recreatieve loper" en niet als "wedstrijdloper", daardoor miste ik wel m'n prijs als 3e M35. Michiel Vink, die andere "recreatieve loper" zag er volgens mij nog een senior uit, ik kan me altijd vergissen natuurlijk. Maar wie maalt daar nu nog om, ik was tevreden met m'n prestatie en kan hoopvol uitkijken naar de NVV die nu toch wel angstwekkend dichterbij komt.
Uitslag heren 15km

 • 1 Joel Kipkulei MSEN 1 00:47:26
 • 2 Raymon van den Berg MSEN 2 00:49:08
 • 3 Said Kanfaoui Gouda MSEN 3 00:49:43
 • 4 Koos Verweij DAK M35 1 00:50:48
 • 5 Jos op 't Hoog Loopgroep PK M35 2 00:52:16
 • 6 Michiel Vink Rosmalen 00:52:21
 • 7 Casier Gino Wilrijk 00:53:31
 • 8 Kees van Helmond M35 3 00:53:58
 • 9 Carel Doreleijers Athlos M45 1 00:54:04
 • 10 Kas Van Veen 's-Hertogenbosch 00:54:08

 • 20:37 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

  De commentaren zijn gesloten.