24-02-10

Leopoldsloop Watervliet 27km (verslagje)


Na het startschot vormde er zich al gauw een kopgroep van een man of tien. Met de wind op kop trokken we richting Leopoldskanaal. De beentjes voelden goed aan en ik kon het tempo vlot volgen. Ervaring leerde me dat het groepke te groot was, slechts enkelingen zouden de kop trekken. Ik deelde die gedachte niet alleen en hielp mee het groepje uit te dunnen. Aan het Leopoldskanaal gekomen bleven we nog met vijf over. Ideaal.
Men had ons verteld dat wegens wegenwerken het parkoers gewijzigd was, ik (we) heb(ben) het geweten. In tegenstelling tot andere jaren gingen we nu linksaf aan het kanaal om iets verder de brug over te steken om langs de andere oever ons weg te vervolgen. Dit stuk lag me totaal niet. Onverhard, veel putten en plassen, slijkig en slechtlopend. Als grootste van het kopgroepje zat ik te zwemmen om het tempo te volgen. Dit zou me verdorie te veel krachten kosten. Enkele kilometers verder keerden we terug naar de andere oever. Een klein stukje asfalt zorgde voor een rustpunt. Daar ervaarde ik nogmaals dat ik me eigenlijk wel goed voelde en er zin in had. Maar de volgende strook onverhard pad bracht me terug aan het wankelen. Knoeien en slalommen om de juiste lijn beet te nemen, terwijl ze er alsmaar harder aan trokken en het tempo opvoerden. Terwijl het groepje uiteenspatte op het stukje asfalt naar het keerpunt toe moest ik er af. Iets verder kon ik Patrick v.P. nog inhalen, hij had nog net genoeg energie over om zijn karretje aan te haken maar niet meer om hulp te bieden.
Terug de brug over, terug langs dit mooi maar zwaar stukje natuur. Patrick had intussen de rol moeten lossen. Atleet nr. drie was buiten bereik. Ik besloot om niet meer tot het uiterste te gaan. M'n vierde plaats vrijwaren kon volstaan. Ik finishte met een dubbelgevoel terwijl m'n ogen zich op de klok richten.
Met sportieve groetjes.

11:07 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Stein! Dat beloofd voor Stein!

Gepost door: joggerke | 26-02-10

De commentaren zijn gesloten.