10-11-09

Verslag 6-uursloop Troisdorf (deel 1)


In m'n dromen had ik al enkele ultralopen gewonnen. En elke gewonnen wedstrijd werd voorafgaand meermaals gevisualiseerd, telkenmale volgens een ander scenario. Het bleef tot nu toe bij koud ontwaken uit een mooie droom.
De scenario's voor de voorbije 6-uursloop in Troisdorf die m'n dromen kleurden werden allemaal gekenmerkt door een verbeten strijd tot op het einde. Zelfs in m'n dromen wou ik het mezelf niet te gemakkelijk maken.
15 minuutjes voor de start besliste ik nog gauw om m'n iets dunnere "Falke" sokken te vervangen door de iets dikkere X-socks. Het zat niet goed en m'n focus moest gevrijwaard worden van alles wat me kon hinderen. Dus niet twijfelen, wisselen die sokken.
Zoals gepland startte ik aan een tempo van om en bij de 14km/uur. Dat dit aanvangstempo slechts een achtste positie opleverde gedurende de aanvangsrondes getuigt van een sterke bezetting. Heel wat lopers waren duidelijk gestart met de ambitie om de kaap van 80km te overschrijden. Ik liet me niet opjagen en hield me aan m'n vooropgesteld tempo. In een 6-uursloop begint de koers pas na 4u. Ook Gert Mertens kent deze ongeschreven wet en de kloof tussen ons beide bedroeg nooit meer dan een paar honderd meter. De plaspauzes bepaalden de onderlinge positie waarin we liepen.
We waren nog niet halfweg toen we een eerste slachtoffer van een te snelle start opraapten. De Indiër V. Shrinivas zou iets later ook opgeven.

21:42 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Hallo

Van harte proficiat met je puike prestatie.

groeten
hans en heidi
PS : een vraagkje : kan ik van u trainingsadvies of trainigschema's krijgen ? ik zou graag de 100 km te Torhout lopen in 2010. kan je mij daarbij helpen ? ik ben niet bang om extra uurtjes te trainen. dit zal je wel zien op mijn blog.
mijn verste afstand was dit jaar de 50 km te gistel.
groetjes
groetjes

Gepost door: Hans en Heidi | 11-11-09

De commentaren zijn gesloten.