21-06-09

Een ontgoochelde "bijter"


Ik was niet voor rede vatbaar, de ontgoocheling nam de bovenhand. Felicitaties werden onbeleefd weggewuifd, want hoe wel het er een beetje zat aan te komen, ik kon niet met het falen omgaan. Nog steeds valt het mij moeilijk, dit schrijven gebeurt met tranen in de ogen, ik was en ben er kapot van. Emoties horen bij de sport, verliezen maakt er deel van uit en draagt ook bij tot het streven naar nieuw succes. Het zal een beetje moeten slijten, maar zoals velen me reeds vertelden, ik moet en zal hier sterker uit terug komen. Dat ik uiteindelijk toch gefiniht ben, daar mag ik inderdaad terecht fier op zijn.
Vele malen dank aan de velen die me geholpen en gesteund hebben, vooraf, onderweg en erna. Zonder iemand tekort te willen doen wil ik toch vooral coach Marc, makker Ralf, Sandra en ad-interim bondscoach Ivan in de bloemetjes zetten. Wellicht liet ik uitschijnen dat jullie vele aanmoedigingen op een muur botsten, maar wees gerust, ik heb ze allemaal gehoord en ze hebben mij door de strijd gesleurd. Ik krijg zelfs een glimlach op m’n gezicht, als ik terugdenk aan wat me levenslang zal bijblijven, “Gij zijt n’n bijter, jonge gij zijt toch n’n karaktermens”. Duizendmaal dank nog, en wees gerust ik kom terug, efkens alles op een rijtje zetten, wat rust zoeken en dan gaan we er terug tegenaan. Op naar een nieuw succes!
Toch wil ik niet nalaten om de anderen ook via deze weg proficiat te wensen, want hun prestaties ben ik niet uit het oog verloren. Vooral onze damesploeg heeft collectief heel sterk gepresteerd. Conny Braeckman en Anke Moreel hebben allebei een ijzersterke nieuwe PR gelopen en Dora Vandewaetere heeft bevestigd dat zij uit het goeie hout gesneden is. Proficiat meisjes, ik heb bewondering voor jullie prestaties!
Pieter proficiat met je Belgische titel en Gert proficiat met het behalen van je doel (sub 8u, die paar seconden zien we door de vingers hé).
Voor meer informatie, resultaten, zie de websites van de IAU, ultramarathon.be en zo vele andere. Hieronder een korte kijk op de uitslag.
Mannen

 • 1.Miyazato Yasukazu (Japan) 6u 40’ 44”
 • 2.Buud Jonas (Zweden) 6u 41’ 50”
 • 3.Calcaterra Giorgio (Italië) 6u 42’ 05”
 • 26.Vermeersch Pieter (België) 7u 23’ 42”
 • 50. Mertens Gert (België) 8u 00’ 03”
 • 61.Beckers Paul (België) 8u 12’ 22”
 • 82. Casier Gino (België) 8u 28’ 52 ».
 • 122. Leus Frankie (België) 9u 11’ 49”
  Vrouwen
 • 1. Semick Kami (USA) 7u 37’ 24”
 • 2. Vishnevskaya Irina (Rusland) 7u 46’ 26”
 • 3. Carlin Monica (Italië) 7u 53’ 58”
 • Braeckman Connie (België)8u 43’39 »
 • Moreel Anke (België) 9u 15’ 30”
 • Vandewaetere Dora (België) 9u 58’ 05”
  Sportieve groetjes

 • 12:08 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

  17-06-09

  Live Updates


  Vandaag vertrek ik richting Westvloandern. Sporttas en valies gepakt. Zeker niet te vergeten, sportdrankpoeder, sportkledij, vaseline, 3 paar loopschoenen ( ééntje voor het los-en inlopen, ééntje voor de wedstrijd zelf en nog een reservepaar voor je weet maar nooit), en nog zo veel meer, maar alles overgoten met een portie goeie moed ( t'zal nodig zijn) om er het beste van te maken.
  Sinds 14 juni kan je op de website van de IAU ( klik op onderstaande foto voor een rechtstreekse link naar de "Live Updates" van het WK100km te Torhout) het hele gebeuren rechtstreeks volgen. Er zijn de voorbeschouwingen (tot nu, beperkt tot een interview met uittredend wereldkampioen Calcattera en de zilveren medaille bij de vrouwen van vorig jaar in Italië, Kami Semick.IAU embleem
  Off we go.
  Sportieve groetjes

  13:46 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

  14-06-09

  Ralf


  Dit jaar is fietsbegeleiding tijdens de « Nacht » niet toegestaan. De voornaamste reden hiervoor zal wellicht zijn dat Torhout de organisatie van het WK op zich genomen heeft. Ik kan me voorstellen dat het voor de officiëlen quasi onmogelijk is om een waterdichte controle op poten te zetten dat er voor zorgt dat geen enkele loper/loopsters zich overgeeft aan “wieltjes zuigen”. Dit houdt ook in dat ik in tegenstelling tot de voorbije twee edities het zonder de fantastische begeleiding van Ralf zou moeten doen.
  Dat dacht ik toch. Verheugd kan ik meedelen dat Ralf zich geëngageerd heeft om z’n vrije tijd en nachtrust op te offeren voor een loper die “hoe dieper we de Nacht intrekken het alsmaar minder en minder leuk zal vinden om efkens 100km te lopen rond de kerktorens van Torhout en Lichtervelde.”
  Je vraagt je misschien af wat Ralf dan nog kan betekenen als hij aan de bevoorrading m’n drinken niet meer kan ophalen, me de meest ideale looplijn niet meer kan dirigeren, me de nodige aanmoedigingen op het juiste moment niet meer kan toeschreeuwen en zo veel meer.
  Wel, er voor zorgen dat ik zonder al te veel stress van m’n verblijfplaats in het wellicht keidrukke Torhout geraak, zorg dragen voor praktische beslommeringen zoals het afleveren van de persoonlijke bevoorrading en dies meer. Maar hij zal vooral rust brengen in de chaos die er op dat moment in m’n koppeke heerst, tijdens één van de vele passages zal hij een schop onder mijnen kont geven als hij merkt dat de moed in m’n schoenen dreigt te zakken, alleen die 100km zal ik nog zelf moeten lopen, zo ver heb ik hem nog niet gekregen :-)
  Ralf, alvast bedankt makker!
  Hieronder een foto genomen net na aankomst in de "Nacht".Ralf1

  13:26 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

  11-06-09

  Met bakken uit de lucht


  Er is weinig dat het lopend volkje kan tegenhouden, soms zouden ze zelf tegen zichzelf moeten beschermd worden, maar dit is niet alleen ongewenst maar ook tot mislukken gedoemd. Uit ervaring kan ik vertellen dat blessure, ziekte of andere geen partij zijn voor een atleet/atlete die volhard in z'n wil om te lopen. Zelfs de gevolgen van deze onbesustheid blijft men toeschrijven aan alles behalve aan zichzelf. Dus hoe zou in godsnaam de weergoden er in slagen om ons thuis te doen blijven. Kou, sneeuw en ijzel hielden me deze winter niet binnen, dus als ik nu de deur achter me sluit en men net op dat moment boven beslist om de sluizen nog eens te openen vervloek ik Jan en alleman, maar is elke looppas in het opspatend water een spreekwoordelijke middenvinger, mij hou je niet tegen jong.
  Maar die fikse stortbaden die we de laatste dagen al over ons kl... gekregen hebben lieten me wel al eens nadenken over hoe het zou zijn als men dit ons volgende week tijdens "de Nacht" ook een paar keer zou lappen. Wat doet dat met ons lichaam, de spieren, ons gemoed,...Regen kan ons niet deren maar een regelrechte kouwen douche met nog bvb. 80km voor de boeg,brrr. Vooral ook omdat we s'nachts lopen. Overdag kan een opklaring met een heerlijk zonnetje alles terug doen opdrogen en ons terug verwarmen. Maar s'nachts kan alleen de maan eens komen piepen en ligt vooral onderkoeling op de loer.
  Wie hier ervaring meeheeft, sappige anekdotes in z'n schuif liggen heeft of gewoon goeie tips te geef heeft, laat maar komen, we zullen je dankbaar zijn.
  Om af te sluiten nemen we al eens een kijkje wat de eerste weersverwachtingen ons te vertellen hebben. Met sportieve groetjes.
  weerbericht Torhout 2009

  19:26 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

  09-06-09

  WK organisatie


  De IAU 100km World Cup slaat voor de vierde keer z'n tenten op in Torhout. Hieronder een kijkje op de andere gaststeden voor het wereldkampioenschap sinds 1987. Daarin valt vooral ook Winschoten op met 5 organisaties.
  1987 Torhout (BEL), 1988 Santander (ESP), 1989U Paris-Rambouillet (FRA), 1990 Little Marais-Duluth (USA), 1991 Florence-Faenza (ITA), 1992 Palamós (ESP), 1993 Torhout (BEL), 1994 Lake Saroma (JPN), 1995 Winschoten (NED), 1996 Moscow (RUS), 1997 Winschoten (NED), 1998 River Shimanto (JPN), 1999 Chavagnes-en-Paillers (FRA), 2000 Winschoten (NED), 2001 Cléder (FRA), 2002 Torhout (BEL), 2003 Tainan (TPE), 2004 Winschoten (NED), 2005 Lake Saroma (JPN), 2006 Misari (South Korea), 2007 Winschoten (NED), 2008 Tarquinia (ITA), 2009 Torhout (BEL)
  De Nacht van Vlaanderen kent volgende week z'n dertigste editie. De eerste Nacht werd georganiseerd op 20 juni 1980 en er stonden toen 247 deelnemers aan de start, waarvan er 182 de eindstreep bereikten. Voor meer geschiedenis over bekende ultraloopwedstrijden zoals "de Nacht", de "Run",... Winschoten zie onder meer op de websites van ultraned, de hardloopkrant,....

  19:42 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

  06-06-09

  Blij met een dode mus


  Een mens denkt wat af terwijl hij aan het lopen is, zo was ik tijdens het uitlopen m'n training aan het analyseren en ervaarde ik een lichte vorm van tevredenheid. Ik dacht, het is al ver gekomen dat ik al blij mag zijn dat ik een training voor 90% volgens planning (dit gaat dan over de opgegeven tempo's) heb uitgevoerd, blij met een dode mus, ziezo een titel voor een volgend blogberichtje was geboren.
  Gisterenavond stond er voor wat de laatste stevige trainingsweek moest worden al een 129km op de teller. Om de week te vervolledigen kreeg ik nog een 40km lange duurtraining voorgeschoteld. Een blik op het schema vertelde mij dat het tempo systematisch moest opgedreven worden, zowat de rode lijn in de manier waarop er dit jaar getraind wordt. Zonder er bij na te denken neem ik de tempo's in me op, we zullen er het beste van maken.
  Met een zakje vol drinkflesjes in de hand begeef ik mij te lope naar m'n trainingsronde van 5km rond het Nachtegalenpark. Ik zeg het u, bekijks heeft het wel, en de mensen denken er het hunne van. Na een 3-tal kilometer verlos ik mij van het balast en geef het een plaatsje achter m'n toegeëigend boompje. Het aanvangstempo lijk ik tot m'n grote verbazing vrij vlot te verwerken en voor het eerst in lange tijd moet ik m'n ongeduld in toom houden, de honger om te versnellen is groot, maar ik hou me in en hou me aan het schema. De tweede helft van de training mag ik m'n kunstjes tonen, als ik er dan nog toe in staat ben. Zoals hierboven reeds vermeld lukt het niet ten volle, in de laatste snelle blok van 5km ligt m'n tempo iets onder het gevraagde. Maar daar mag ik niet te veel over malen, het algemene gevoel van de training verraadde toch beterschap, mag ik hopen.
  Hieronder geef ik jullie nog een kijkje op de erelijst van de IAU 100km worldcup dat voor de eerste maal georganiseerd werd in 1987. Deze informatie is afkomstig van de IAUwebsite en daar wordt ook vermeld dat de editie in 1989 niet officieel werd erkend door de IAU. Jammer genoeg werd er tot op heden nog geen enkele Belgische dame of man wereldkampioen.
  erelijst WK's - gouden medailles
  erelijst WK's - gouden medailles - dames
  Sportieve groetjes

  16:12 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

  03-06-09

  Rondje Updaten bis


  *Met coach Marc Vanderlinden gaat het veel beter, het spreken gaat alsmaar beter en hij is vooral blij dat de ledematen gespaard werden. Misschien mag hij nu vrijdag al naar huis en kan de revalidatie beginnen. Goed nieuws dus. Oef!
  *Eerder werd foutief Olivier Perron als "additional athlete" toegevoegd aan de Nationale Ploeg. Dit nieuws haalde ik van de website van de IAU. Intussen staat er een Update van de National teamlists online. Daar kunnen we lezen dat Frankie Leus,(die begin dit jaar in Stein een prachtig debuut maakte in het ultralopen) ook deel uitmaakt van de Nationale Ploeg. Hoe zijn voorbereiding verloopt kan je lezen op zijn blog, zie link hiervoor ergens in de linkerkolom.

  20:43 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

  01-06-09

  De twintig van Brussel


  Blijkbaar heb ik de bodem van de put nog niet bereikt, want telkenmale ik er probeer terug uit te klauteren, krijg ik een nieuwe "patat" die me terug wat dieper doet vallen. Ge hoort me al afkomen,...t'was weeral gene "vette", met een beetje gevoel voor dramatiek durf ik zelfs zeggen, een kleine ramp. M'n tijd, ergens net onder de 1u 18',....zowat 7 minuten slechter dan vorig jaar. Dat is te veel!
  De zon scheen dat het een lieve lust was, er was weer heel veel volk op de been, de dertigste editie bracht Brussel aan het feesten. En ik had geschreven dat ik er van zou genieten, ach jong toch,...genieten valt toch vrij zwaar als ge zowat constant wordt voorbijgelopen, een goed gevoel hield ik aan deze editie niet over.
  Maar we moeten met een positieve noot afsluiten om ons er de volgende weken aan te kunnen optrekken. Snelheid kan ik momenteel niet maken, maar een degelijk tempo aanhouden lukt me nog net wel. Toen ik aanvoelde dat ik het snelle aanvangsritme niet kon volhouden en dus noodgedwongen wat gas moest minderen, besefte ik dat een goeie tijd er niet meer inzat. Daarom heb ik ook niet gevochten voor elke seconde, ben ik ook niet tot het uiterste gegaan. De ontgoocheling droop er af toen ik finishte, maar ik voelde me nog vrij fris in die zwoele middagzon, laat ons hopen dat dit een positief teken is.
  Sportieve groeten

  22:55 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |