06-06-09

Blij met een dode mus


Een mens denkt wat af terwijl hij aan het lopen is, zo was ik tijdens het uitlopen m'n training aan het analyseren en ervaarde ik een lichte vorm van tevredenheid. Ik dacht, het is al ver gekomen dat ik al blij mag zijn dat ik een training voor 90% volgens planning (dit gaat dan over de opgegeven tempo's) heb uitgevoerd, blij met een dode mus, ziezo een titel voor een volgend blogberichtje was geboren.
Gisterenavond stond er voor wat de laatste stevige trainingsweek moest worden al een 129km op de teller. Om de week te vervolledigen kreeg ik nog een 40km lange duurtraining voorgeschoteld. Een blik op het schema vertelde mij dat het tempo systematisch moest opgedreven worden, zowat de rode lijn in de manier waarop er dit jaar getraind wordt. Zonder er bij na te denken neem ik de tempo's in me op, we zullen er het beste van maken.
Met een zakje vol drinkflesjes in de hand begeef ik mij te lope naar m'n trainingsronde van 5km rond het Nachtegalenpark. Ik zeg het u, bekijks heeft het wel, en de mensen denken er het hunne van. Na een 3-tal kilometer verlos ik mij van het balast en geef het een plaatsje achter m'n toegeëigend boompje. Het aanvangstempo lijk ik tot m'n grote verbazing vrij vlot te verwerken en voor het eerst in lange tijd moet ik m'n ongeduld in toom houden, de honger om te versnellen is groot, maar ik hou me in en hou me aan het schema. De tweede helft van de training mag ik m'n kunstjes tonen, als ik er dan nog toe in staat ben. Zoals hierboven reeds vermeld lukt het niet ten volle, in de laatste snelle blok van 5km ligt m'n tempo iets onder het gevraagde. Maar daar mag ik niet te veel over malen, het algemene gevoel van de training verraadde toch beterschap, mag ik hopen.
Hieronder geef ik jullie nog een kijkje op de erelijst van de IAU 100km worldcup dat voor de eerste maal georganiseerd werd in 1987. Deze informatie is afkomstig van de IAUwebsite en daar wordt ook vermeld dat de editie in 1989 niet officieel werd erkend door de IAU. Jammer genoeg werd er tot op heden nog geen enkele Belgische dame of man wereldkampioen.
erelijst WK's - gouden medailles
erelijst WK's - gouden medailles - dames
Sportieve groetjes

16:12 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Een goed B.K., E.K., W.K. Het komt op tijd in orde, Gino.
De 19de Juni, zal je er staan.

Gepost door: Frankie Leus | 07-06-09

Dat komt dik in orde We doen wat we kunnen hé. Verdienen doen we er niets mee, we moeten zelfs nog dikwijls betalen om te mogen afzien :-). Gewoon het beste uit jezelf halen, en dan kan je jezelf geen verwijten maken. Vorig jaar het ik mijn dagje (nachtje) niet. Misschien nu wel. En zo is dat voor iedereen hé. Tot dan!

Gepost door: Anke | 08-06-09

De commentaren zijn gesloten.