25-02-09

Soms loopt het moeizaam


De voorbije tien dagen waren van de donkerste in mijn nog korte ultraloopbaan. De trainingen verliepen vrij moeizaam, ziektekiemen vielen m'n lichaam aan, ik vond geen rust alleen zware vermoeidheid, vertrouwen zonk weg in de stress.
Het bemoedigend, opbeurend en weldoend mailtje van m'n coach eindigt met de woorden dat we de beste sport van de wereld beoefenen. Het brengt een glimlach op m'n gezicht want hij heeft overschot van gelijk. Lopen is fun!
Dit weekend gingen we op familiebezoek aan zee. Er stond nog een rustig duurloopje van 30km op het programma. We namen afrit Oostkamp en daar stapte ik uit om m'n weg naar het ouderlijk huis in Bredene al lopende verder te zetten. Muziekje op, trailrugzakje om en weg waren we voor een heerlijk tochtje doorheen het Brugse hinterland. Ik genoot van de rust tussen Oostkamp en St.Michiels, de toeristische drukte in het centrum van Brugge en de eindeloze pracht langsheen het kanaal Oostende-Brugge. Een werkvrije dag doet wonderen, de beentjes voelden goed aan, het lopen verliep aan een vlot tempo, het vertrouwen zocht zich terug een weg naar binnen.
De combinatie loopsport, huishouden, werk en gezin vergt veel energie, ook van vrouw en kindjes. Ik hoop dat ik nog over voldoende brandstof beschik om zondag heel wat kilometertjes bijeen te lopen, want de waarheid gebied me te zeggen dat ik rekening hou met een crash. Maar ik blijf dromen. Een mooi resultaat zal geen topsportloon of financieel gewin opleveren, zal er ook niet voor zorgen dat ik op maandag m'n blauw werkplunje in de kast mag laten liggen, enz.....maar zal er wel voor zorgen dat ik m'n omgeving kan verblijden met een hemelsbrede glimlach. En dat is misschien het mooiste cadeau waarmee ik m'n dankbaarheid kan uiten.

19:06 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

succes Hey Gino,
even wat minder geweest maar daar zal uw prestatie in Stein zeker niet onder lijden, integendeel, uw start zal misschien iets zuiniger zijn en de laatste uren gaat ge gelijk een raket iedereen voorbij vliegen.
Succes.

Gepost door: paul | 26-02-09

Succes ! Ik wens je heel veel succes voor zondag, maar je uiteindelijk doel is de 100 in juni, niet deze 6uur. Dit is maar een "trainingsloopje" voor jou ;-) Chris

Gepost door: Chris | 26-02-09

De commentaren zijn gesloten.