01-11-08

Het menu tijdens een 100km wedstrijd


Ik krijg nog al eens de vraag wat ik eet tijdens een 100km wedstrijd. Daar antwoord ik dan meestal op "niets, heel soms wat stukses banaan, ik probeer alles uit m'n drinken te halen en meestal lukt dat ook wel". Een gespecialiseerde uitleg over eten en drinken tijdens het ultralopen ga ik hier niet uit de doeken doen, want dan ben ik niet meer aan het bloggen maar bezig aan het schrijven van een kortverhaal. De eerlijkheid gebied me ook te zeggen dat ik er wel iets van af weet maar zo onderlegd ben ik ook niet om een volledige foutloze duiding over dit item op papier te zetten en dan hebben we het nog niet over de persoonlijke voorkeuren van elk individu.
blogfoto drinkflesje 4Organisaties van marathons en ultralopen bieden veelal naast een uitgebreide bevoorrading ook een tafel aan voor het plaatsen van "persoonlijke dranken". Dit is bestemd voor atleten die ofwel het geknoei met bekertjes of onhandige flesjes willen vermijden, die buikkrampen willen vermijden ten gevolge van het drinken van een sportdrank dat men niet gewoon is,...enz.....of kortweg die niets aan het toeval willen overlaten en zeker willen spelen. blogfoto drinkflesje 3Ik opteer ook voor het meebrengen van m'n eigen sportdrank en dan heb ik nog het voordeel dat ik gebruik kan maken van de voor mij meest handige flesjes.blogfoto drinkflesje Dus de avond voor een belangrijke wedstrijd ben ik nog druk bezig met het mengen van sportdrankpoeder en water. Daarnaast vul ik nog een aantal flesjes met "gebluste cola". Als er dan nog geknoeid wordt is de schade meestal beperkt tot wat extra kuiswerk. Ons oudste zoontje heeft het graag een tijdje naverteld over de "papa" die de keukenkasten volspoot met cola tijdens het blussen van de cola.

14:25 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Gino,

Bij deze duimen we heel hard voor een topprestatie in Rome. Heel veel succes toegewenst en hopelijk ook een beetje genieten!!!
Groetjes aan jullie viertjes,
Sandra

Gepost door: Sandra | 02-11-08

De commentaren zijn gesloten.