12-10-08

Uitkijken naar Rome (deel 4)


In veel sportwedstrijden kunnen de weersomstandigheden een invloed hebben op de prestaties. De ene kan al wat beter tegen de warmte, de andere gruwelt van doorweekte sportplunjes. Maar of je nu in het zweet badend de helse zon vervloekt of stralend door de gietende regen loopt, het is als sportman/vrouw altijd aan te raden u voor te bereiden op wat komen gaat en de nodige maatregelen te treffen. Voldoende drinken geldt ook voor de zonnekloppers en warm genoeg gekleed zijn ook voor de Ijsberen onder ons. Met deze raad in gedachte ben ik eens wat informatie gaan opzoeken over het klimaat in de provincie Lazio.
Zoals een groot gedeelte van Italië heeft Lazio een mediterraan klimaat. Tijdens de zomermaanden zijn temperaturen van 30°C geen uitzondering. Over het geheel genomen is het tussen mei en oktober aangenaam warm in Lazio. Op onderstaand klimaatoverzicht kan je zien dat het normaal gezien het meest regent in de maanden oktober en november. Maar ik denk dat de kans op een hele dag regen wel ietsje kleiner zal zijn dan in België. En wat de temperatuur betreft zal het hopelijk ook wel meevallen. Aangenaam en niet te warm lijkt me ideaal, maar we zullen we het moeten nemen zoals het komt. Ik zal de weersvoorspellingen alleszins opvolgen. Zonnige groetjesklimaat Tarquinia

19:29 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

regen Ik zie dat de watertemperatuur een stuk lager ligt. Dus als het te warm is hopen op regen of water gaan opzoeken he.
Succes, succes.

Gepost door: paul | 12-10-08

De commentaren zijn gesloten.