24-05-08

sport als rode draad door m'n leven - deel 1


Van horen zeggen zat ik als peuter al samen met m'n vader naar de formule 1 te kijken om regelmatig, maar telkens tevergeefs die snelle bolides achter de TV te zoeken. Ik herinner me ook dat ik als jongeling en tiener extra vroeg opstond om de sportbladen van de gazet woord voor woord te lezen.
Zelf sporten deed ik ook al van jongsaf aan, het eerste wat ik probeerde was turnen, maar dezen stijven plank kreeg men niet te goei geplooid, dus ik gaf ik er redelijk vlug de brui aan. Samen met heel wat klasgenootjes uit de lagere school gingen we shotten bij de miniemen van SV Bredene. Ik heb het nog uitgehouden tot bij de kadetten maar dan besefte ik al goe genoeg dat ik nooit een balgoochelaar zou worden.
Koers, koers, koers,...het was al koers wat de klok sloeg, mijn vader was er zot van, en ik al even erg. De Tour de France was voor mij een jaarlijkse hoogmis, het mocht buiten prachtig weer zijn, ik zat gekluisterd voor den TV. Maar koersen mocht je in die tijd pas vanaf 15 jaar. Dus ik moest nog wat geduld uitoefenen.
Ik ging toen wel al regelmatig wat lopen en nam al eens deel aan een regionale stratenloop. Eind 1986 liep ik als 14-jarige de Eindejaarsloop (ca.10km) in 40' 31" en begin 1987 werd ik 3de in de corrida van't Sas, een wedstrijd over 1600m tussen leeftijdsgenoten. Op 20 maart werd ik 15 jaar, maar ik mocht van thuis nog niet beginnen koersen. Ik kreeg wel een tweedehands koersfiets, en als ik op het einde van het jaar nog steeds gemotiveerd was, mocht ik een vergunning aanvragen voor het jaar 1996.

17:00 Gepost door Gino Casier in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.